App Store ve Google Play Store’un Yılbaşı Gelirleri Açıklandı

2019 yılının geride kalmasıyla birlikte yavaş yavaş yıl son döneminde kaydedilen satış verileri merak edilmeye başlandı. SensorTower tarafından yayınlanan raporda, App Store ve Google Play Store’un karnesi ortaya çıktı. İşte App Store ve Google Play Store’un yılbaşında elde ettiği gelirler.

03.01.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 03.01.2020-15:51) App Store ve Google Play Store’un Yılbaşı Gelirleri Açıklandı

SensorTower’ın raporuna göre, yılbaşı ve onun öncesinde başlayan Noel döneminde App Store ve Google Play Store için dünya çapında yaklaşık 277 milyon dolar harcandığı belirtildi. Rakamlar karşılaştırıldığında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.3’lük bir artış gerçekleşti. Geçen yılbaşında her iki marketin gelirleri toplamı yaklaşık 249 milyon dolar seviyesindeydi.

277 milyon dolarlık toplam harcamanın yüzde 70’i App Store’da gerçekleştirildi. Kullanıcılar toplamda 193 milyon dolar harcadı. Geçen yıla göre ise bu oranın yüzde 16 seviyesinde arttığı görülüyor.

Google Play Store‘da ise harcamalar yüzde 2.4 oranında arttı ve böylece toplam hasılat 84 milyon dolara yükseldi.

Listeleri domine eden tabii ki oyunlar oldu. Her iki platformda da toplam 210 milyon dolar sadece oyunlara ödendi. Tabii ki bu oyunlar arasında PUBG Mobile, 8.5 milyon dolar ile lider durumda. Geçen yıl 1.6 milyon dolarlık harcamanın yaşandığı PUBG Mobile böylece, yüzde 431’lik bir başarı elde etti.

Eğlence uygulamalarında ise App Store’da Disney Plus ve Tencent Video’nun yüzde 24’lük yükselişi söz konusu.

Tinder uygulaması da tek başına 2.1 milyonluk gelir elde etti.

Aralık ayı boyunca App Store ve Play Store tarafından elde edilen toplam gelirin küresel olarak 5.1 milyar dolar seviyesinde olması tahmin edilirken, Bu miktar geçen yıl 4.7 milyar dolar civarında gerçekleşmişti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal