Personel Alım İlanı, Maaşlar 6 Bin Liradan Başlıyor!

Süper yatların uğrak noktası Antalya'da eleman kalmadığı için süper yatlar artık Antalya'yı tercih etmiyor. Süper yat merkezi personel arıyor.

15.10.2021-15:25 - (Son Güncelleme: 15.10.2021-17:17)

Antalya Konyaaltı ilçesindeki Antalya Serbest Bölge, dünyadaki en ünlü süper yat merkezlerinden. Bu yıl 101 milyon dolar değerindeki 26 yat denize indirildi. Uzun süre boyunca sorun yaşamayan serbest bölge, eleman sorunu yüzünden sıkıntı çekiyor. Bölgede yeni yatırım alanı ile ara eleman eksikliği olduğu için siparişler geri çekiliyor. Ara eleman ücretlerinin deneyime göre 5 - 6 bin TL'den başladığını belirten Antalya Serbest Bölge AŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, firmaların ciddi anlamda eleman sorunu yaşadığını söyledi.

ANTALYA SERBEST BÖLGE ELEMAN EKSİKLİĞİ ÇEKİYOR

Süper yat üretiminde Türkiye, İtalya ve Hollanda'nın ardından dünyada 3. sırada bulunuyor. Antalya Serbest Bölge ise en çok tüketim yapan alan olarak karşımıza çıkıyor. Antalya'yı Bodrum ve Tuzla takip ediyor. 560 tonluk travel lift, 300 metrelik rıhtım ve 2 bin ton ile 90 metre yat kapasiteli ship lift yatırımıyla Akdeniz'in yat ve süper yat merkezine dönüştü. Bu açıdan süper yat siparişinde ciddi artış olsa da eleman eksikliği dolasıyla Antalya Serbest Bölge çok büyük bir sorunla karşı karşıya.


Antalya Serbest Bölge AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, ticari hacminin artışının kendi lanetleri olduğundan bahsetti. Yer sıkıntısının en üst seviyede olduğunu söyleyen Gürses, "Özellikle bölgede haziran ayında tamamladığımız ship lift, travel lift ve rıhtım yatırımları sonrasında yat firmaları ciddi siparişle karşı karşıya ama maalesef onların yeni yatırım yapabileceği bölgemizde yeterli açık alan olmadığından birçok siparişi geri çeviriyorlar." açıklamalarında bulundu. Bu ciddi sorunu nasıl çözecekleri hakkında fikir üreten Gürses, Ticaret Bakanlığı ile çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

MAAŞLAR 5 - 6 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Bölgedeki yat firmaların usta - çırak olarak ara eleman sıkıntısı yaşadığını söyleyen Gürses, Bölgemizdeki yat imalatı ve bakım - onarım talepleri çok hızlı artış gösteriyor. Bununla birlikte firmalarımız da ciddi anlamda eleman sorunu yaşıyor. Kalifiye eleman statüsündeki çalışanın maaşı, deneyimine göre en az 5-6 bin TL'den başlıyor. Nitelik düzeyine göre de artış gösteriyor. Şu an yat sektöründe 2 bin 148 kişi istihdam ediliyor. Firmalar aldıkları siparişlerle ilgili personel sıkıntısını İstanbul, Bodrum gibi bölgelerden geçici personel getirerek çözmeye çalışıyor" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal