Perseverance'dan İlk Hedef Geldi!

NASA’nın Perseverance gezgini, 18 Şubat’ta Mars yüzeyine inişinden bu yana ilk test sürüşünü tamamladı.

06.03.2021-09:10 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-09:10) Perseverance'dan İlk Hedef Geldi!

Ajansın Cuma günü yaptığı açıklamaya göre Perseverance 4 Mart‘ta, iniş sahasının içinde ve çevresinde 6.5 metre seyahat etti. İlk test sürüşü toplam 33 dakika sürdü.

Perseverance’ın ilk test sürüşü, bir zamanlar antik bir göle ev sahipliği yapan Jezero Krateri‘nde antik mikrobiyal yaşamın işaretlerini aramaya başlamadan önce tamamlaması gereken birçok teknik testten ilki olarak tarihe geçti.

Perseverance ‘ın gelecek hedefi daha uzun mesafeye gitmek.

NASA’nın Jet İtki Laboratuvarı’nda mobilite test mühendisi olan Anais Zarifian gerçekleşen test sürüşünü şöyle özetledi;

'Bu, ‘lastikleri tekmelemek’ ve Perseverance ile bir tur atmak için ilk şansımızdı. Gezginin altı tekerlekteki çekiş sistemi mükemmel yanıt verdi. Önümüzdeki iki yıl içinde bilim bizi nereye götürürse götürsün, tahrik sistemimizin iyi olduğuna artık eminiz' dedi.

Ek olarak Ajans Perseverance’ın Twitter hesabından, 'Direksiyonumun hızlı bir testi ve yuvarlanmaya hazırlanırken işler iyi görünüyor. Ekibim ve ben harekete geçmeye hevesliyiz. Adım adım.” notunu paylaştı.

Perseverance’ın Mars‘a inişinden bu yana yaptığı tek şey test sürüşü değil. 26 Şubat‘ta NASA, Perseverance yazılımını güncelledi ve Mars’a inmesine yardımcı olan programı, gezegeni araştırmasına yardımcı olacak yeni bir programla değiştirdi.

Daha yakın zamanlar da ise NASA, gezginin 7 fit uzunluğundaki robotik kolunu ilk kez test etti. Perseverance‘ın görev süreci devam ederken sıradaki planı diğer aksamları kalibre etmek ve onu daha uzun mesafeye göndermek olarak ifade ediliyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal