Pençe-Kilit operasyonu nedir, nerede gerçekleşiyor?

TSK ve Milli Savunma Bakanlığının yapmış olduğu açıklamadan sonra tüm vatandaşlar bu konu hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Pençe-Kilit operasyonu nedir, nerede gerçekleşiyor? İşte merak edilen konunun detayları sayfamızda yer almaktadır.

19.04.2022-12:48 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-12:48) Pençe-Kilit operasyonu nedir, nerede gerçekleşiyor?

Milli Savunma Bakanlığının yapmış olduğu açıklamadan sonra, gündem de bu haberler konuşulmaya başladı. Tüm vatandaşlar Pençe-Kilit operasyonunun ne olduğunu araştırmaya başladılar. Milli Savunma Bakanı Akarın yapmış olduğu açıklamada, 18 Nisan tarihinde başlamış olan Pençe-Kilit operasyonunun, Irak'ın kuzey kısmında başlamış olan terör saldırılarını bitirmek için yapılmış olacak. 

Operasyona dahil olan tüm askerlerin, anne ve babaları bu verilmiş olan haberden sonra merak içerisinde bu operasyonun kazasız belasız bir şekilde bitmesi için dua etmeye başladılar.Yürekler ağzında haber beklerken bir yandan da Milli Savunma Bakanımızdan gelen açıklamalar için canla başla güzel haberler duymak için beklemektedirler.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafınca yürütülen Pençe-Kilit operasyonu hakkında, "Bordo Bereliler'imiz ve Komandolarımız Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da" paylaşımı yapan Milli Savunma Bakanlığı harekettan ilk resimleri vatandaşlarla paylaştı.

Pençe-Kilit operasyonu nedir, nerede gerçekleşiyor?

Pençe-Kilit Operasyonu Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri komutasıyla başlatılmış oldu. Gece yarısında Bakan Akar ile birlikte yanında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na geldiler.Hava Kuvvetleri Komutanı olan, Orgeneral Hasan Küçükakyüz tarafından karşılanmış olan Bakan Akar, yanında olmuş olan TSK komuta basamağı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte hareket merkezine geçtiler.  Irak'ın kuzeyinde bulunan terör hedeflerine karşılık kara ve hava harekatlarını başlatmışlar, sınır ötesinde bulunan terör örgütlerinin kökünü kurutmaları için çalışmaları başlatmışlardır.

Pençe-Kilit operasyonu nedir, nerede gerçekleşiyor?

Pençe Kilit operasyonunun başladığını söyleyen Bakan Akar, ''Irakta bulunan halkımıza ve güvenlik güçlerimize yapılan saldırıları bitirmek ve hudut güvenliğimizi sağlamamız amacıyla terör örgütlerine hedef alan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu gece yarısından itibaren Pençe-Kilit Operasyonunu başlatmış bulunmaktadır.'' diye konuşma yapmıştır.Bakan Akar devam etmiş olduğu açıklamasında şunları da söyledi. 'Hazırlanmış olan plan kapsamında gerçekleştirilmiş olan operasyonda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde bulunan terörist hedefleri, ilk önce hava kuvvetleri  tarafınca ateş altına alındı.

Pençe-Kilit operasyonu nedir, nerede gerçekleşiyor?

Kahraman pilotlarımız terör topluluklarına ait olan barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargahlardan oluşmuş olan yerleri, başarılı bir şekilde yok etmiş bulunuyor. Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurlarımız tarafınca da geri kalan diğer yerler hedef alınarak yoğun bir şekilde ateş altına alınmış ve hepsi tam ortasından vurulmuştur. Kahraman Komandolarımız ve Bordo Berelilerimiz karadan giriş yaparak, hava harekatı ile birlikte destekleşerek bölgeye giriş sağladı. Operasyon planlandığı biçimde başarılı bir şekilde devam ediyor. 1. sırada belirlenmiş olan hedefler tamamıyla ele geçirilmiştir.

Pençe-Kilit operasyonu nedir, nerede gerçekleşiyor?

Milli Savunma Bakanlığı, 'Pençe-Kilit' harekatının ayrıntılarını, Twitter hesabından açıklama yaparak paylaşmıştır. Bu açıklamada, Mehmetçiğe ait görüntüler paylaşıp,resmin altına da Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde,Terör yuvalarının kilitleri tek tek parçalanıyor' şeklinde yazıda yazmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal