Pasta Tadında Kakaolu Kek Tarifi

İçi nemli, yumuşak ve kakaolu bir kek yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. İşte yumuşacık, harika bir kek tarifi...

14.09.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-11:32) Pasta Tadında Kakaolu Kek Tarifi

Kekinizin pişirmesinde yapacağınız ufak bir değişim ile içini yumuşacık ve hafif nemli yapmanız mümkün. Pişirirken fırının içine içi su bir kap koydarak içi yumuşacık ve lezzetli bir kek yapabilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

3 adet yumurta

3 yemek kaşığı kakao

3 - 3,5 su bardağı un

2 paket vanilya

Üzeri İçin Malzeme:

250 gram bitter çikolata ( %55 kakao oranı olan)

HAZIRLANIŞI

Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın ve içine su dolu kabınızı koyun. Oda sıcaklığında olan yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ekleyip mikser ya da tel çırpıcı eşliğinde yumurta ve şekeri kremamsı bir kıvama gelene kadar çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın. Kabartma tozu, vanilya, kakao ve 1,5 su bardağı unu da harca ekleyerek çırpma işlemine devam edin.

Kekin kıvamına bakın ve gerekirse azar azar un ilave edin. Orta yoğunlukta akışkan bir kıvam elde edince yağlayıp unladığınız orta boy kelepçeli bir kek kalıba harcı aktarın. Ardından kekinizi pişirmek için fırına koyun ve kontrol ederek 30-40 dakika kadar pişirin.. Fırın durumuna göre süre uzayabilir. Pişme sırasında fırına yerleştirdiğiniz içi su kabını çıkarmayın. Kekiniz piştikten sonra fırından alıp oda sıcaklığında ılımaya bırakın ve bu sırada benmari usulü çikolatanızı eritip kekinizin üzerine eşit bir biçimde yayın. Çikolata donduktan ve kek tamamen soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartın. Kekiniz servi edilmeye hazır, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal