Limonlu Kek Tarifi

Günlük çay saatlerinin, arkadaş buluşmalarının, misafirlere ikramlığın olmazsa olmazlarından birisi limonlu kektir. Peki, limonlu kek nasıl yapılır? Limonlu kek için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

17.07.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-15:49) Limonlu Kek Tarifi

Limonlu kek, yapımı oldukça kolay ve lezzetli olması sebebiyle çok büyük bir kesim tarafından diğer tatlılara göre ilk akla gelen tatlı atıştırmalıktır. Az malzeme ile çok miktarda kek ortaya çıktığı için bereketli olmakta ve çok çabuk bayatlamaması sebebiyle uzun süre severek yenilebilmektedir.

LİMONLU KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 3 tane orta boy yumurta
  • 1 su bardağı ölçüsünde şeker
  • 1 su bardağı ölçüsünde süt
  • 1 çay bardağı sıvı ayçiçeği yağı
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yaklaşık 350 gram un (2 buçuk 3 su bardağı kadar geliyor)
  • 1 adet orta boy bol sulu limon

LİMONLU KEK TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

  1. İlk olarak şeker ve yumurta derin bir karıştırma kabına alınarak rengi iyice açılıp köpük köpük olanak kadar karıştırılır. Bu karışım mikserle yapılırsa hem daha çabuk hem de daha köpüklü olacaktır. Ne kadar köpüklü olursa kek o kadar iyi kabarır.
  2. Limonun kabuğunun tamamı rendenin ince tarafıyla rendelenir. Sonra da limonun suyu sıkılır.
  3. Yumurta ve şeker karışımının içerisine sırayla süt, limon suyu, rendelediğimiz limonun kabuğu, vanilin ve sıvı yağ ilave edilir ve iyice çırpılır.
  4. Bu karışıma un ile birlikte kabartma tozu da elenerek eklenir. Elenerek eklenmesi kekin daha kabarık olmasını sağlayacaktır.
  5. İyice karıştırılır. Hamurda unun topak topak kalmamasına dikkat edilir.
  6. Kek kalıbı tereyağı ya da sıvı yağ ile hamurun pişerken yapışmaması için iyice yağlanır. Sonrasında hamur karışımı kek kalıbına dökülür.
  7. Fırın önceden 170 dereceye getirilir ve ısındıktan sonra kek kalıbı fırına konur. Kek fırında 45-50 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.
  8. Kek piştikten sonra fırından çıkartılarak yaklaşık bir 15 dakika kadar dinlendirilir. Sonrasında geniş bir servis tabağına kek, kek kalıbı içerisinden ters çevrilerek dikkatli ve düzgünce çıkartılır. Çıkarılan kekin üzerine pudra şekeri serpilerek sunuma hazır hale getirilir. İstenirse limon kabukları ile de süslenebilir. Limonlu kek bu şekilde hazır olmaktadır.

Kek yapımının püf noktaları; kek yapımı çok basit olmasına karşın kullanılan malzemeler de kekin lezzetinde oldukça önemlidir.  Mesela kekin pişirileceği kabın tabanı çok kalın olmaması gerekir. Kalın olduğu takdirde kekin üstü ve altı eşit derecede pişmeyecektir. Kekin iç kısmı daha hamur şekilde kalacaktır. Eğer pişirilen keklerin içi çok yumuşak kalıyorsa muhtemelen kek kalıbının dip kısmı kalın olmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca kek kalıbı ne kadar büyükse kullanılan malzeme de kalıba oranlı olmalıdır. Kek hamurunun tamamı kek kalıbının yarısından daha az olursa kek kabarmayacaktır. Yarısından fazla olursa da bu kez içi çiğ kalacak ya da pişerken kabaracağı için kek kalıbından dışarı taşacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal