Paşinyan'a Darbe Girişimi Engellendi

Azerbaycan karşısında mağlubiyet anlaşmasına imza atan ve ardından ülkesinde protesto edilen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a karşı düzenlenen suikast ve darbe teşebbüsü engellendi.

15.11.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-10:48) Paşinyan'a Darbe Girişimi Engellendi

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi tarafından yapılan açıklamada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a karşı suikast teşebbüsünün ve bir grup eski görevli aracığıyla darbe teşebbüsünün önlendiği belirtti. Ulusal Güvenlik Servisi'nden "Şüpheliler başbakanı öldürerek iktidarı yasa dışı bir şekilde gasp etmeyi planlıyorlardı" açıklamasında bulundu.

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi tarafından yapılan açıklamada, Syuniks bölgesinde iktidar düşmanı fikirlere sahip bir şahsın evindeki aramada Dağlık Karabağ'da yer alan çatışma bölgesinden getirilen pek çok silah, mühimmat ile patlayıcı olduğu kaydedildi.

Bu şahsın Ermenistan ile lafta Dağlık Karabağ'daki bir takım politikacılarla konu olan silahları kullanarak Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı öldürme, akabinden iktidarı gasp etme meselesinde anlaştığı iddia edilen açıklamada, 'Hazırlanan bu ciddi suçlar Ulusal Güvenlik Servisi tarafından ortaya çıkarıldı ve önlendi' denildi.

Hadiseyle alakalı direkt bağlantısı olduğu öne sürülerek bir takım muhalif partilerin idarecileri ve üyeleriyle bir gönüllü birlik komutanının yakalandığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal