Paşinyan Türkiye'yi Suçladı: Türkiye Olmasaydı Savaş Başlamazdı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yaşanan çatışmalarla ilgili Türkiye'yi suçladı. Paşinyan, "Türkiye olmasaydı bu savaş başlamazdı" ifadelerini kullandı.

13.10.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-09:11) Paşinyan Türkiye'yi Suçladı: Türkiye Olmasaydı Savaş Başlamazdı

Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenleyerek can kayıplarına neden olan ve defalarca Karabağ'daki ateşkesi bozan Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, iki ülke arasındaki çatışmalarda Türkiye'yi suçladı. 27 Eylül sabahı Azerbaycan'a saldırarak çatışmaları başlatan, sonrasında ilan edilen ateşkesi ihlal eden Ermenistan'ın Başbakanı, Türkiye ile ilgili küstah açıklamalarda bulundu.

Paşinyan, Ermenistan'da akredite olan yabancı diplomatlarla yaptığı görüşmede, "Türkiye tam olarak çatışmalara katılma isteğini göstermese bu savaş başlamazdı ve Türkiye bu savaş içine tamamıyla çekilmemiş olurdu. Çatışmaların Türk Azerbaycan ortak askeri tatbikatlarının devamında başladığına dikkatinizi çekmek istiyorum" dedi.

"TÜRK İMPARATORLUĞUNU CANLANDIRMAYI AMAÇLIYOR"

Bakanlar Kurulu basın dairesi tarafından sözleri aktarılan Paşinyan, "Türkiye'nin Karabağ sorununa katılımı ve savaşı kışkırtması aleni. Üstelik bu sadece ortaklarımıza sunduğumuz gerekçelerle değil, en aleni şekilde yapılan açıklamalarla da kanıtlanmıştır" diye konuştu.

"Olup bitenler, Türkiye'nin Akdeniz'de, Suriye'de, Irak'ta, Yunanistan ile ilişkilerinde, Kıbrıs'la ilişkilerindeki politikası bağlamında değerlendirilmeli." ifadelerini kullanan Paşinyan, bunun Türk İmparatorluğu'nu yeniden canlandırmayı amaçlayan bir politika olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Dağlık Karabağ krizi, 27 Eylül'de Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenlemesiyle alevlenmişti. Cuma günü Moskova'da yapılan müzakerelerin ardından esir ve cenazelerin değişimi için ateşkes anlaşması imzalanmış ancak ateşkesin başlamasının hemen ardından Ermenistan ordusu saldırı düzenleyerek ateşkesi ihlal etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal