Boris Johnson Salgınla Mücadele Planını Açıkladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson üç aşamalı salgınla mücadele planını açıkladı.

12.10.2020-18:46 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-18:47) Boris Johnson Salgınla Mücadele Planını Açıkladı

Başbakan Johnson, Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada koronavirüs salgınıyla mücadele amacıyla hazırlanan planın ilk adımında Çarşamba günü Liverpool'daki tüm pubların,barların ve bahis dükkanlarının kapatılacağını söyledi.

'GENEL ÖNLEMLER DEVAM EDECEK'

Halen İngiltere'nin büyük bölümünü kapsayan ve "orta tehdit" değerlendirmesi yapılan yerlerde, şu anda uygulanan genel önlemler devam edecek. Buralarda toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu, restoran ve barların 22.00'de kapanması ve ayrı evlerden en fazla altı kişinin bir araya gelebilmesi kuralları uygulanıyor.

"Yüksek tehdit" değerlendirmesi yapılan bölgelerde, farklı haneler arasında iç mekanlarda bütün buluşmalar yasaklanacak ve dış mekanlarda sadece 6 kişi bir araya gelebilecek.

"Çok yüksek tehdit" altında görülen bölgelerde ise iç mekanlarda bütün sosyal buluşmalar yasaklanacak, barlar ve publar tamamen kapatılacak. Liverpool ve bağlı olduğu Merseyside bölgesi bu kategoriye giriyor.

'TEK TİP KISITLAMANIN DOĞRU BİR YOL OLDUĞUNA İNANMIYORUM'

Başbakan Johnson, tek tip kısıtlama ve ülke çapında geçerli olacak tek tip sokağa çıkma yasağı getirmediğine dair eleştirilere cevap vererek 'Bunun doğru yol olduğuna inanmıyorum, sokağa çıkma kısıtlamaları ekonomiye zarar verirken, okul çağındaki çocukların da bundan olumsuz etkilendiğini söyledi.
Boris Johnson ayrıca hükümetin Birleşik Krallık genelinde yerel yönetimlere şimdiye kadar sağlanan 3,6 milyar sterlinlik fona ek olarak 1 milyar sterlin daha destek verileceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal