Pasifik'te korkutan görüntü: 27 askeri uçak bölgeye girdi, gerilim artıyor

Tayvan ve Çin arasındaki gerili her geçen gün artıyor. Ada çevresinde tacize devam eden Çin, 27 askeri hava aracı ve 13 gemi ile bölgeye girdi. Tayvan Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

13.09.2023-10:43 - (Son Güncelleme: 13.09.2023-10:49) Pasifik'te korkutan görüntü: 27 askeri uçak bölgeye girdi, gerilim artıyor

Tayvan ve Çin arasındaki gerilim giderek artıyor. Ada bölgesinde sınırı geçen Çin’ ait 27 askeri hava aracı ve 13 gemi tespit edildi. Tayvan Savunma Bakanlığı, dün akşamdan sabah saatlerine kadar Ada çevresinde Çin'e ait 27 askeri hava aracı ve 13 savaş gemisinin tespit edildiğini bildirdi.

Çin ve Tayvan arasındaki gerilim artıyor

AA’da yer alan habere göre; Bakanlığın, sosyal paylaşım sitesi X'teki hesabından yapılan açıklamada, 27 hava aracından 9'unun, Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı varsayılan hava ve deniz hattını geçtiği, Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ)" ilan ettiği sahada uçtuğu belirtildi. Açıklamada, "BZK-005" tipi silahsız dronun Tayvan Boğazı'ndaki itibari "orta çizgiyi" geçtiği, aynı tipteki bir dron ile 2 "J-10" tipi savaş uçağı, 2 "H-6" tipi bombardıman uçağı ve "Y-8 ASW" tipi deniz devriye, "KJ-500" tipi erken uyarı, "Y-9" tipi askeri nakliye uçaklarının ADIZ'ın güneybatısında uçtuğu kaydedildi.

Tayvan ve Çin arasında gerilim son durum


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal