Libya sel felaketi ne zaman, nerede oldu? 2023 Libya selinde kaç kişi hayatını kaybetti?

Libya’da yaşanan sel felaketinin detayları dünya tarafından takip ediliyor. Felaketin yarattığı bilançodaki son durum haberimizde yer alıyor. Libya sel felaketi ne zaman, nerede oldu? 2023 Libya selinde kaç kişi hayatını kaybetti? sorularının yanıtı bültenimizde…

12.09.2023-17:42 - (Son Güncelleme: 12.09.2023-17:42)

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’da onlarca kişinin canını alan Daniel Kasırgası, Libya’da daha büyük bir felakete yol açtı. Ülkenin Akdeniz’e yakın bir şehri olan Derne kentini vuran Daniel Kasırgası sebebiyle yaşanan felaket sonucunda binlerce kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Libya Sağlık Bakanlığı can kayıpları dışında yüzlerce kişinin de kayıp olduğunu kaydetti.

2023 Libya selinde kaç kişi hayatını kaybetti?

Ülkede uluslararası tanınırlığı olmayan Bingazi merkezli yönetimin sağlık bakanlığı, can kaybının bugün itibarıyla 3 bini aştığını açıkladı. Şimdiye kadar birkaç yüz kurbanın cesedine ulaşılabildi.

Akdeniz kıyısındaki Derne taşkından en fazla etkilenen kent olurken, yetkililer kayıp sayısının 7 bine ulaştığını söylüyor.

Libya Felaketi

Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Derne kentinde iki barajın yıkıldığı ve bölgeyi sular altında bıraktığı bildiriliyor.

Sosyal medyada araçlarının üzerinde mahsur kalan kişilerin ve suda sürüklenen bir erkeğin videosu paylaşıldı.

Daniel Kasırgası Derna'nın yanı sıra Doğu Akdeniz’deki Bingazi, El Merj ve Susa kentlerini de vurdu.

Hafta sonu yaşanan aşırı sel felaketi sonrası Libya'nın doğusundaki yönetim acil durum ilan etti. Okul ve işyerlerinin yanı sıra dört büyük petrol limanı da kasırga nedeniyle kapatıldı.

Libya kasırgası ne zaman oldu?

Libya uzmanı Celel Harchaoui, BBC'ye verdiği demeçte ölü sayısının birkaç bine ulaşabileceğini söyledi. Daniel Kasırgası, 10 Eylül Pazar günü karaya çıktı ve yetkililer apar topar acil durum ilan etti. Kasırgadan en çok etkilenen kent ise 100 bin kişinin yaşadığı Derna. Bölgede iki baraj yıkıldı ve sular altında kaldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal