Partenolid Beyin Kanserini Önlüyor

ABD'de Wake Forest Tıp Fakültesinin yaptığı araştırma sonuçlarına göre akciğer kanseri hastası olan 281 kişiden sigara içenlerin beyin kanseri metastazının daha çok görüldüğü açıklandı. İşte detaylar…

12.06.2020-09:31 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-08:54) Partenolid Beyin Kanserini Önlüyor

Yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar, nikotin kan ve beyin arasında var olan engeli aşarak beyin kanserini tetiklediği düşünülen teoriyi fareler üzerinde denedi. Bu deneyde genleriyle oynanmış farelere nikotin verildiği zaman hayvanlarda oluşan beyin tümörünün geliştiği sonucuna varılmıştır.

ÇALIŞMALA SONUÇLARI DETAYLANDIRILDI

Detaylı yapılan çalışmada, nikotinin, beyinde bulunan bir tür bağışıklık hücresi olan mikroglinin üzerindeki reseptörlere bağlanarak, bunun mikroglinin tümörleri yok eden M1 formundan tümörlerin gelişmesini sağlayan M2 formuna geçmesine neden olduğunu ortaya çıktı.

İncelemenin detaylı sonuçlarına bakıldığında farelerin beyinlerinde M2 formunda mikrogli hücresinin fazla olduğu açıklandı. Partenolid bileşeni ise krizantemde fazla bulunmaktadır. Bu bileşen mikroglinin M2 formuna dönmesini engellediği için farelerin tedavisinde kullanılan partenolidin beyin kanserini önlediğini belirlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal