Parlak Gözler için Ne Yapılmalı?

Gözünüzün beyazlarına sklera denir ve bunlar bir insanın genel sağlığını gösterebilir. Sarımsı veya kırmızımsı bir skleraya sahip olmak, kişisel makyaj açısından zor olabilir, çünkü bir insanı yaşlı veya yorgun gösterebilir.

23.06.2020-09:06 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-08:58) Parlak Gözler için Ne Yapılmalı?

Ayrıca alerjenler, vücuttaki toksinler ve hatta daha ciddi karaciğer problemleri ile ilgili sağlık sorunlarına da işaret edebilir. Göz damlası kullanmaktan yiyeceklerinizi değiştirmeye, stratejik olarak makyaj uygulamasına kadar, gözlerinizdeki kızarıklığı veya sarılığı tedavi edebilen veya bunlara karşı koyabilecek çeşitli ilaçlar vardır. Sizde parlak gözler için ne yapılmalı diye düşünenlerdenseniz aşağıdaki adımları izleyerek parlak gözlere sahip olabilirsiniz.

STERİL GÖZ DAMLASI

Göz damlası, gözlerinizdeki kızarıklığı azaltmak ve tahriş edici maddeleri veya gözlerde kuruluğu önlemek, onlara biraz nem vermek için kullanılır.

Daha güvenli bir seçenek olarak, tuzlu su damlaları veya doğal gözyaşlarını taklit eden yumuşak göz damlaları kullanılabilir.

YEME ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN

Havuç, kabak, limon ve portakal gibi turuncu ve sarı meyveler ve sebzeler, gözleri parlak tutmanıza yardımcı olacak vitaminler ve antioksidanlar içerir. Ispanak ve lahana gibi yeşil, yapraklı yiyecekler yemenin de göz sağlığınız üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Badem, ceviz ve yer fıstığı gibi fındıklar da göz sağlığını destekleyen mineraller içerir.

Bu meyveler ve sebzeler karaciğerinizi yenilemeye yardımcı olacaktır. Sağlıklı bir karaciğer, gözlerinizin beyazlarını temiz ve parlak tutmaya yardımcı olacaktır. Karaciğeriniz toksinlerle doluysa, yiyecekleri ve vitaminleri gerektiği kadar verimli bir şekilde işleyemeyebilir. Aç karnına bir bardak pancar suyu içerek veya havuç ve ıspanak yiyerek karaciğerinizi tazeleyin.

ŞEKER VE KARBONHİDRATI AZALTIN

Rafine, karbonhidrat, şeker içeren gıdaların ve buğdayın azaltılması vücudunuzun gıdaları daha iyi işlemesine ve karaciğerinizi yenilemesine yardımcı olabilir.

Özellikle geceleri yediğiniz sağlıksız yiyeceklerin miktarını azaltın, bu da iyi bir uyku düzenine müdahale edebilir.

TAKVİYELER KULLANIN

Gözleriniz sağlığını korumak için iyi A ve C Vitamini seviyelerine bağlıdır. Bu vitaminler açısından zengin yiyecekleri yemenin yanı sıra, her gün takviye edici bir vitamin alın. Ayrıca omega 3 veya balık yağı takviyeleri her gün 4 kapsül alarak omega 3 asit seviyenizi artırın.

GECELERİ 7 İLA 8 SAAT ARASI UYUYUN

Her gece yeterince uyumak, vücudunuzun dinlenmesini ve sonuç olarak parlak gözler için doğal beyaz renklerine kavuşturulmasını sağlayacaktır. Her gece en az 7 ila 8 saat uyuyun. Uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, vücudunuzun uyku zamanının geldiğini bilmesini sağlamak için yatmadan önce yatıştırıcı müzik veya 10 dakikalık meditasyon yapmayı deneyin.

BOL SU TÜKETİN

Parlak gözler yeterli hidrasyona dayanır ve vücudunuzu nemli tutmak vücudunuzun sıvılarını yenilemeye yardımcı olur, böylece gözlerinizdeki şişlik ve kızarıklığı azaltır. Her gün 8 ila 10 bardak su için.

ALKOL VE KAFEİNİ BIRAKIN

Bunların her ikisi de vücudunuzu kurutur ve gözlere şişlik, kızarıklık katar. Ayrıca her gece 7-8 saat uyumanızı da engeller.

DIŞARIDA GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANIN

UVA ve UVB ışınları zamanla gözlerinize zarar verebilir ve güneş ışığına maruz kalmak gözleri sarartmaya katkıda bulunur. Parlak gözler için ne yapılmalı diye düşünüyorsanız gözlerinizi UVA ve UVB ışınlarından koruyan güneş gözlüğü takın. Bugün mevcut olan çoğu güneş gözlüğü bu özelliğe sahip olacak, ancak etiketi kontrol ettiğinizden emin olun. Dışarıda küçük bir parlama olsa bile güneş gözlüğü takmaya çalışın. Güneş gözlüklerine ihtiyacınız olması için mavi gökyüzü ve güneş olması gerekmez. Bulutlu günlerde, gözlerinize zarar verebilecek birçok parlaklık bulunur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal