01.07.2022-22:00 (Son Güncelleme:01.07.2022-22:00)


1

Nudiznm nedir?

Nudiznm nedir?

Nudizm veya naturizm, kişilerin vücutlarını utanmadan rahatlıkla sosyal olarak çıplak bir şekilde bir arada ve doğa ile bütünleşmiş olarak bulunabilmeleri halidir. Kötü bir anlam taşımamaktadır. Nudism insanların vücutlarını çıplak bir şekilde sergilemekten utanmayıp doğa ile bütünleşerek çıplak bir şekilde bir araya gelmesi olarak tanımlanmaktadır. Nudism kavramına ayrıca naturizm denildiği de bilinmektedir.



2

Naturizm

Naturizm

Nudism Avrupa topraklarında aşırı derecede yaygın olsa da ülkemizde çıplak bir şekilde vücudu sergilemek hoş karşılanmadığından dolayı Naturizm durumunun ülkemizde çok yaygın olduğunu söyleyebiliriz ancak son zamanlarda birçok toplumsal duruma dikkat çekmek adına Nudism yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı.



3

Çıplaklar kampı

Çıplaklar kampı

Aslında Nudism ülkemizde geçmişten bu yana uygulanan bir durumdur. Birçok turistik bölgemizde yer alan çıplaklar kampı Nudism faaliyetlerinin yürütüldükleri yerlerdir. Normalde bu Naturizm faaliyetleri sadece seksüel amaç gütmeden doğa ile bütünleşmek adına yapılıyordu ancak toplumsal sorunlara dikkat çekmek adına bu tarz uygulamalar çeşitli toplumsal eylemlerde de yer almaya başladı.



4

Avrupada Nudism

Avrupada Nudism

Ülkemizde özellikle Femen grubu tarafından sıklıkla Nudism kaynaklı propagandalar yapılmaktadır. İlerleyen yıllarda bu grup üyelerinin artması daha fazla Naturizm kaynaklı eylemlere şahit olmamıza neden olacaktır. Avrupa’daki Nudism ile ülkemizdeki Nudism aşırı derecede farklıdır. Nudism akımına dahil olan kişilere Nudist denilmektedir. Avrupa’daki Nudistler ev ortamında çıplak bir şekilde otururlar. Kapıyı biri çaldığı zaman çıplak bir şekilde açarlar.



5

Müstehcen durum

Müstehcen durum

Ayrıca balkondan bir şey almak için de çıplak bir şekilde balkona çıktıkları bilinmektedir. Ülkemizde böylesine derin bir müstehcen durum kabul edilemeyeceğinden dolayı Nudism akımına dahil olmuş olan Nudistler sadece ev ortamında çıplak dururlar.



6

Dikkat çekmek için yapılır

Dikkat çekmek için yapılır

Yani kapıyı açmaları ya da balkona çıkmaları gerektiği zaman üstlerini giyinirler. Ülkemizdeki nu Naturizm akımının belirli sınırlarının olduğunu söyleyebilir. Zaten birçok kişi de sadece dikkat çekmek adına Naturizm akımına dahil olmuştur. Ülkemizdeki anlayış üst düzeylere ulaştığı zaman sokaklarda çıplak bir şekilde gezen Nudistlerin olacağı da aşikardır.



7

Ülkemizde ayıp bir durum

Ülkemizde ayıp bir durum

Ülkemizde çıplaklık ayıp bir durum olarak karşılandığı için Nudism kavramı yerine insanlar teşhircilik kavramını kullanmaktadır. Yani bir kişi çıplak bir şekilde vücudunu sergiliyorsa bu Nudism ailesine dahil olmuş biri olarak değil teşhirci biri olarak kabul edilir.



8

Ülkemizde etkisini gösterecek

Ülkemizde etkisini gösterecek

Ülkemizde bazı ailelerin Nudism akımını benimsedikleri ancak toplum tarafından ciddi anlamda dışlandıkları biliniyor. Bu aileler çıplak bir şekilde kapıyı açtıkları için toplum tarafından teşhirci olarak nitelendirilmektedirler. Bu yüzden Nudism akımının ülkemizde daha uzun yıllar boyunca kabul görmeyeceği inancındayız. Son zamanlarda üniversite öğrencileri arasında Naturizm akımının hızla yayıldığını görüyoruz. Arkadaşları arasında Naturizm akımını destekleyen öğrenciler kendi aralarında çıplak bir şekilde dolaşmaktadır. Gelecek nesil içerisinde kabul edilen birçok kişi bu durumu benimsediğinden dolayı Naturizm ilerleyen yıllarda etkilerini ülkemizde de ciddi bir şekilde gösterecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR