01.07.2022-11:58 (Son Güncelleme:01.07.2022-11:58)


1

"Halinize şükür mü etseniz?"

"Halinize şükür mü etseniz?"

'E-devlet hizmetlerinde dünyanın çok ilerisindeyiz' ifadeleri kullanılarak atılan paylaşımın altına dikkat çekici yorumlar geldi. Yapılan yorumlardan birinde "Yaklaşık 3 aydır Almanya'dayım her şey mektup ile oluyor evrak bekleyerek çok vakit kaybediyoruz, vergi numaramı 1,5 ayda zor aldım. Banka ve sigorta isleri ise 3-4 haftamı aldı. Dediğiniz gibi e-devlet büyük bir nimet." ifadeleri kullanıldı. Bir diğer yorumda ise "İtalya'dayım 9 aydır oturumumu alamadım. Halinize şükür mü etseniz?" ifadelerine yer verildi.



2

"Türkiye 50-100 sene ileride"

"Türkiye 50-100 sene ileride"

Dikkat çeken yorumların devamında bir sosyal medya kullanıcısı, Türkiye'nin diğer ülkelerden 50 ila 100 yıl ileride oluğunu ifade ederek, "Bankacılık + sağlık sistemi +bürokrasi işleyişi + hizmet sektörü (cafe, restaurant, turizm vs) bunlarda Türkiye çoğu gelişmiş ülkeden şakasız bir 50-100 sene ileride olabilir. özellikle bankacılık ve sağlık..." diye paylaşımda bulundu.



3

"Çoğu şey postayla"

"Çoğu şey postayla"

Bir başka kullanıcısı ise Avrupa da birçok işlemin posta yoluyla halledildiğini dile getirerek, "Kesinlikle katılıyorum. Avrupa da hala çoğu şey postayla. Üstelik çoğu evrakı (ikametgah vs. ) çıkarttırmak için ek ücret ödeniyor." ifadelerine yer verdi.



4

"Zurna dürüm"

"Zurna dürüm"

Bir kullanıcı Avrupa'da yaşayan insanların online bir platformdan kişisel bilgilerini paylaşmayı kabul etmeyeceklerini dile getirerek "Avrupa'da devletteki kişisel bilgilerine online bir platformdan ulaşmayı insanlar kabul etmezler, data protection ve bir takım privacy sebeplerinden dolayı.. devletimiz hi datalarimizi caldirmamis/ satmamış gibi çek panpa.." ifadelerini kulandı. Bu paylaşıma yanıt olarak bir başka kullanıcı "Kişisel verileri de yemek sepetinden sipariş ettiği zurna dürüm..." diye paylaşımda bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR