18.02.2021-12:07 (Son Güncelleme:18.02.2021-12:07)


1

Paris Yurt Dışı Gezisi

Paris Yurt Dışı Gezisi

Paris Fransa'nın başkenti ve İle-de-France bölgesinin merkezidir. Sen Nehri üzerine Paris havzasının ortasına kurulu şehir 12 milyon nüfusludur. Nüfusunun çoğunluğunu katolik hristiyanların oluşturduğu Paris'in para birimi Euro'dur.



2

PARİS'TE GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

PARİS'TE GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Her yıl yaklaşık 30 milyona yakın turist ağırlayan Paris'te gezilecek yerler arasında şehrin en önemli sembollerinden biri olan Eyfel Kulesi, dünyanın en önemli sanat müzelerinden olan ve Mona Lisa tablosuna ev sahipliği yapan Louvre Müzesi, Avrupa'nın en büyük sarayı unvanına sahip Versay Sarayı, prestijli moda markalarının bulunduğu dünyanın en önemli caddelerinden Champs Elysees ve Fransız gotik mimarisinin önemli eserlerinden biri olan Notre Dame Katedrali yer almakta.



3

PARİS'TE KONAKLAMA

PARİS'TE KONAKLAMA

Paris seyahati planlanırken, seyahatin başlama tarihinden birkaç ay önce uçak bileti alınmalı, vize ve otel rezarvasyonu işlemleri başlatılmalıdır. Paris'te her bütçeye uygun konaklama mevcuttur.



4

PARİS YÖRESEL YEMEKLERİ

PARİS YÖRESEL YEMEKLERİ

Paris'in son derece meşhur mutfak geçmişi kimi zaman pahalı fiyatlar sebebiyle turistleri ürkütse de şehrin sokak lezzetleri de denemeden geçilmemesi gereken cinsten. Özellikle baguette, kruvasan, makaron, rum baba ve krepe Paris'e gidildiğinde denenmesi gereken lezzetlerden.



5

PARİS'E NE ZAMAN GİDİLİR?

PARİS'E NE ZAMAN GİDİLİR?

Paris, yılın her ayrı ziyaret edilmeye uygundur. Şehre olan ilgi genellikle yaz mevsiminde ve noel zamanı artmaktadır. Paris'in iklimi yarı okyanussal yarı kırsal iklimdir. Kışın sıcaklık 7-8 derece, yazın ise sıcaklık 25-30 derece arası değerlerdedir.



6

Paris, lüks moda markalarının ürünlerine ulaşılabilecek önemli bir moda şehridir. Louis Vuitton, Dior, Chanel, Versace gibi dünyaca ünlü markaların mağazaları Paris'te önemli bir yer tutar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR