Pankreas Nedir?

Pankreas ağrısı, insanlarda karın bölgesinin hafif üzerinde meydana gelen bir ağrı hissi ile ortaya çıkmaktadır. Bu bölgelerde ortaya çıkan ağrı birçok kişi tarafından dalak ağrısı ya da karın ağrısı olarak tarif edilebilir.

21.05.2018-15:41 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-15:05) Pankreas Nedir?

Pankreas ağrısı, insanlarda karın bölgesinin hafif üzerinde meydana gelen bir ağrı hissi ile ortaya çıkmaktadır. Bu bölgelerde ortaya çıkan ağrı birçok kişi tarafından dalak ağrısı ya da karın ağrısı olarak tarif edilebilir.

Pankreas ağrısı, birçok farklı nedene bağlı olarak oluşabildiği gibi bazen de insanlarda böbrek rahatsızlıkların nedeniyle ortaya çıkabilir.

Bu ağrılar genellikle yaşı ilerlemiş olan insanlarda meydana geldiği gibi aynı zamanda çocuklarda da görülebilir. Fakat bu rahatsızlığın çocuklarda görülme sıklığı çok azdır.

En önemli şey, acilen uzman bir doktora gitmek ve bunun haricinde meydana gelen pankreas ağrısıyla birlikte ortaya çıkan belirtilere dikkat etmektir.

Bu durum insanlarda bazen şiddetli mide bulantısı ve kusma durumlarına neden olurken bazen de insanlarda kalp ritminde bozulmalara neden olmaktadır.

Bu gibi durumların sonu şok ile bitebileceği için çok dikkat edilmesi gerekir. Ağrı şiddeti ne olursa olsun bu gibi ağrılar için en kısa zamanda doktorunuza başvurarak erken teşhis yaptırın.

PANKREAS AĞRISI NEDENLERİ

Pankreas ağrısının en ciddi ve en sık nedenlerinden bir tanesi, pankreas üzerinde ya da içerisinde meydana gelen iltihaplanmadır. Pankreas iltihaplanmasının görülme sıklığının fazla olması, bu pankreas ağrılarının en çok bu iltihaplanma nedeniyle oluştuğunun göstergesi olmaktadır.

Pankreas ağrısı, bazı yetişkinlerde aşırı alkol tüketimine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu durum, aşırı alkol tüketimine bağlı olarak görüldüğünde birçok zaman kendiliğinden ortadan kalkar.

Fakat kişi kötü madde tüketimini sonlandırmadığı durumlarda ağrılar devam eder.

İnsanlarda meydana gelen safra kesesi taşları, direk olarak pankreas ağrısı oluşumuna neden olmaktadır. Bu nedenle bilinmelidir ki insanlarda safra kesesinde meydana gelen birçok sorun pankreas ağrısına da neden olacaktır.

Tamamen çocuklarda meydana gelen pankreas ağrısı durumlarına neden olan bir önemli etken vücutta bulunan viral ve bakteriyel enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar sadece pankreas ağrısı üzerinde değil aynı zamanda daha birçok organda şiddetli ağrılara neden olur.

Kadınlarda meydana gelen pankreas ağrısı, direk olarak östrojenler ve tiazid diüretik gibi tıbbi ilaçlar bu ağrıların oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle özellikle adet dönemlerine yakın zamanlarda bu ağrılarla karşılaşılabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal