Pani Puri Nasıl Yapılır?

Pani Puri, Hindistan'a özgü bir sokak yiyeceğidir. Sizler için merak uyandıran pani puri tarifini derledik. Detaylar haberimizde...

15.11.2021-10:38 - (Son Güncelleme: 15.11.2021-10:38) Pani Puri Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye’nin eleme gecesi bölümünde yarışmacılar Somer Şef’in Pani Puri adlı yemeğini yaptı. Pani Puri, Hindistan'a özgü bir sokak yiyeceğidir. Sizler için merak uyandıran pani puri tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun. 

MASTERCHEF PANİ PURİ TARİFİ

Pani Puri hamuru için gerekli malzemeler:

- İrmik

- Soda

- Un

- Tuz

- Hamur kabartma tozu

1.İç dolgu malzemeleri:

- Patates

- Haşlanmış Nohut

- Pul biber

- Kimyon

- Tuz

Üzeri için:

- Kimyonla kavrulmuş nohut taneleri

2.İç dolgu malzemeleri:

- Ispanak

- Soğan

- Tuz

- Zeytinyağı

- Siyah sarımsak

- Gram masala

Üzeri için: 

- Yoğurt

- Kimyon

3.İç dolgu malzemeleri:

- Balkabağı

- Havuç

- Tane kişniş

- Renkli tane biberler

- Yer fıstığı

- Peanut satay sos

Üzeri için:

- Safran

4.Dolgu malzemeleri:

- Kırmızı kapya biber

- Patlıcan

- Madras köri sos

- Sriracha

Üzeri için:

- Kırmızı soğan

Suyu için gerekli olan malzemeler:

- Taze kişniş

- Taze nane

- Taze zencefil

- Yeşil cin biber

- Kimyon

- Kaya tuzu

- Garam Masala

- Demirhindi

Üzeri için: 

- Haşlanmış nohut taneleri

MASTERCHEF PANİ PURİ NASIL YAPILIR?


MasterChef Pani Puri hamuru için; sodayı buzluğa koyarak neredeyse donacak kıvama gelene kadar buzlukta bekletin. Diğer malzemeleri bir kapta karıştırarak sodayı ekleyin hamuru yoğurduktan sonra beklemeye alın. Hamuru çok ince bir şekilde açarak kızgın yağa atın, üzerine kaşık yardımıyla kızgın yağ atıp kabarmasını sağlayın.

Patates dolgusu için; patatesleri ve nohutları haşlayın, ikisini birlikte püre haline getirerek baharatlar ile karıştırın.

Ispanak dolgusu için; ıspanağı soğanla birlikte zeytinyağında kavurun ardından da garam masala ve siyah sarımsağı ekleyin. Balkabağı dolgusu için; balkabağını ve havucu haşlayarak püre haline getirin içerisine tane kişniş, renkli tane biberlerini parçalayarak koyun, satay sos ve kırılmış yer fıstığıyla birleştirin.

Patlıcan dolgusu için; kırmızı kapya ve patlıcanı közleyin ardından da kabuklarını koyarak ezin. İçine sriracha ve madras köri sosu ekleyin.

Suyu için; demirhindileri sıcak suda bekletin diğer tüm malzemeleri ve demirhindileri bir blender yardımıyla parçalayın. Blenderın içine su ekleyerek malzemeleri karıştırmaya devam edin.

Tabaklama için; kabaran hamurların ortasını çay kaşığı arkası veya makas yardımı ile açın. Her bir dolgudan üçer tane olmak üzere 12 adet hazırlayın. Patates dolgulu olanın üstüne kimyon ile kavrulmuş haşlanmış nohut, ıspanak dolgulu olanın üstüne kimyon ile karıştırılmış yoğurt, bal kabak dolgulu olanın üstüne safran, patlıcan dolgulu olanın üstüne kırmızı soğan koyun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal