Pandemi sebebiyle yapılan yardımlara başvuru nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir? Kime ne kadar yardım yapılacak? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi!

Koronavirüs, beraberinde geçim sıkıntısı, zamlar ve zorlukları da getirdi. Koronavirüs'ün ilk çıktığı zamandan beri aileler, vatandaşlar aldıkları maaşlarla geçinme derdine düştüler. Şu günlerde konuşulan haber, bu kişileri çok sevindirecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeledi! İşte, milyonların yükünü hafifletecek, yüzünü güldürecek son kampanya detayları hakkında tüm detaylar ve merak edilenler...

19.03.2022-12:38 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-12:39) Pandemi sebebiyle yapılan yardımlara başvuru nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir? Kime ne kadar yardım yapılacak? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi!

Koronavirüs kendini tanıttığı ilk günden beri hem canımızı, hem de cebimizi yakmaya devam ediyor. Aileler, vatandaşlar Koronavirüs'ün beraberinde getirdiği zorluk ve zamlardan yılmış durumda. Tek bir asgeri ücretle yaşamını sürdürmeye, hayatını devam ettirmeye çalışan ailelerin gözü kulağı devlet tarafından yapılması beklenen yardımlardaydı.

Eşi Vefat Eden Kadınlar da Yardım Kampanyasından Yararlanacak!

Eşini kaybetmiş ve asgari ücret almayan, yani halihazırda herhangi bir sigortalı işte çalışmayan kadınlar için de müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Bu zor günlerde, kadınlarımızı da düşünen devletimiz eşini kaybetmiş ve bir geliri olmayan kadınlara da bütçe ayırdı. Bu konudaki tüm koşulları karşılayan kadınlar 500 TL'lik yardım ödeneğinden yararlanmak için gerekli belgelerle bağlı oldukları belediyeye giderek başvurularını yapıp anında yardımdan faydalanabilecekler.

Pandemi Yardımı

Anne ve/veya Babasını Kaybetmiş Vatandaşlara da Destek Müjdesi!

Öksüz ve yetim vatandaşlar başvurularını gerçekleştirerek devlet tarafından yapılacak olan 300 TL'lik ödemeyi alabilecekler.

Hastalar İçin Aylık Sosyal Destek Kampanyası!

Kronik hastalığı olup, düzenli geliri olmayan ve yaşam kalitesini önemli derecede etkileyen vatandaşlar için de devlet ödeme kampanyası oluşturdu. Bu durumdaki koşulları karşılayan kronik hastalar aylık 2354 TL ödemeden yararlanabilecekler. Bu ödeme için sağlık raporlarıyla beraber belediyeye başvurmaları yeterli olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal