07.03.2021-16:06 (Son Güncelleme:07.03.2021-16:06)


1

Pandemi dönemi yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bir yardım olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle kişiler e-devlet üzerinden bu bakanlığa ait olan yardımlara bakabilir ve buradan sonuçları öğrenebilirler.



2

Ayrıca kişiler şehit ya da gazi yakını gibi bazı yardımlardan faydalanmak için de e-devletin bu alanından yararlanabilirler.



3

Devlet tarafından verilen pandemi desteğine başvurmak için kişilerin bazı günleri beklemesi gerekiyor. Her TC kimlik numarası için başka bir başvuru tarihi bulunmaktadır.



4

Kişilerin kimlik numarasının son haneleri dikkate alınarak başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor.



5

Kimlik numarası 0 olan kişiler Pazartesi günü başvuru sağlayabilirken, 2 olanlar Salı günü başvuru yapabilirler. Kimlik numarasının sonu 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşembe ve 8 olanlar da Cuma günü başvuru yapabilirler.



6



7

Eğer kişiler bu günler içerisinde başvuru yapmayı unuturlar ya da günlerini kaçırırlar ise hafta sonu da başvuruda bulunabilirler. Pandemi desteğine hafta sonu iki gün boyunca bütün kimlik numaraları başvuru yapabilir.



8

Pandemi Desteği Başvuru Şartları Nelerdir?

Pandemi Desteği Başvuru Şartları Nelerdir?

Pandemi desteğine başvuru yapmak isteyen kişiler, başvuruların her hane için değerlendirileceğini bilmelidir. Yani hane içinden bir kişi destek almış ise diğer kişiler bu desteği alamaz. Bir haneden birkaç başvuru yapılır ise bir tanesi değerlendirmeye alınacaktır. Daha önceden bu desteği almış olanlar, Kamu çalışanları, Memur olarak çalışanlar, SGK emeklisi olan ya da SGK çalışanı olanlar, İŞKUR’dan işsizlik parası alanlar, Kısa çalışma ödeneği parası alanlar pandemi desteğinden faydalanamazlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR