05.03.2021-18:50 (Son Güncelleme:05.03.2021-18:50)


1

Altın fiyatları, FED Başkanı Jerome Powell’ın, yükselen tahvil faizlerine karşı önemsiz bir tutum sergilemesinin ardından 1.700 doların altına düştü. Gram altın ise dolar/ TL fiyatlanmasından ve küresel altın fiyatlarından dolayı sıkıştı. Powell, perşembe günü yaptığı açıklamada, “Fed, varlık alımlarını azaltarak insanları şaşırtmak istemiyor. Piyasalardaki düzensiz koşullar endişe duymak için bir sebep. Finansal koşulların sürekli sıkılaşmasından endişe duyacağım. Küresel düşük enflasyon ortamı yakın zamanda değişmeyecektir” dedi.



2

ALTIN 50 DOLAR DAHA KAYBEDEBİLİR

ALTIN 50 DOLAR DAHA KAYBEDEBİLİR

Oanda’nın Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, yayınladığı notta, tahvilil fazlerinde artış devam ederse altının 50 dolar daha kaybedebileceğini paylaştı. Açıklamasına “Altın hala Fed tarafından teşvik paketine bağımlı gözüküyor ve Fed de finansal koşullar sıkılaşmadan ya da düzensiz piyasa koşulları oluşmadan yeni önlemler almayacağını söylüyor. Eğer tahvil satışları ve dolardaki ralli devam ederse altın gelecek hafta bir 50 dolar daha düşüş yaşayabilir." diye devam etti.



3

ALTIN HALA TOPARLANMA EĞİLİMİNDE DEĞİL

ALTIN HALA TOPARLANMA EĞİLİMİNDE DEĞİL

Ekonomist Tunç Şatıroğlu yaptığı açıklamada, Fed Başkanı'nın konuşmasının ardından altının toparlanamadığını belirterek şu açıklamayı paylaştı;



4

"Altın aşırı satış bölgesinde ve teknik olarak yükselmesi için her şey hazır. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde biraz gerileme yükselişi başlatmaya yetecek ancak Powell gelişmelere kayıtsız kaldığı için altın toparlanamıyor. 1725'in üzerine çıkmadan altındaki yükselişler kalıcı olmayacak gibi görünüyor. Asya tahmin ettiğim gibi altında alıcı tarafta ancak Avrupa ve ABD satıcılı olunca altın yükselemiyor. Faizlerdeki yükseliş elbet bir yerde kendiliğinden veya Fed müdahalesiyle son bulacak."



5

"Pandemi öncesine göre baktığımızda altın neredeyse başlangıç seviyesine gelmiş. Ancak emtia fiyatları yaklaşık yüzde 25 artmış durumda. Altının emtia içinde bu kadar geride kalması normal değildir. Emtia artmaya devam ederken altın da eninde sonunda artışa katılır."



6

Dinamik Menkul altın analizinde önceki yorumunu yenileyerek, altının 416,91 seviyesini aşması durumunda ise 440,33 direnç seviyesi görülebileceğini paylaştı. Dinamik Menkul'ün altın analizinde şu açıklama yapıldı;



7

"Kurların yükselmesinden etkilenerek güne değer artışıyla başlayan Gram Altın, 416,91 direnç seviyesi altında işlemlerine devam ediyor."



8

"Bu seviye altında 4 saatlik bar kapanışlarına devam etmesi durumunda pozitif algı sınırlı kalabilir. Bu durumda ilk destek seviyesi 395,16 olacaktır. Aksi halde, 416,91 seviyesini aşması durumunda ise 440,33 direnç seviyesi gündemimize gelecektir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR