Pandemi Dönemi Uykusuzluğa Neden Oluyor!

Sağlıklı uyku, vücut sağlığı için oldukça önemli fizyolojik bir durumdur. Kovid-19 salgınının hayatımızı ele geçirmesiyle pandemi döneminde uykusuzluk sorunu giderek artıyor.

19.04.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-17:14) Pandemi Dönemi Uykusuzluğa Neden Oluyor!

Koronavirüs pandemisinden önce de milyonlarca insan uyku bozukluğu yaşıyordu fakat pandeminin, beraberinde yeni sorunları da getirdiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Nilay Aksoy, ‘Bilim insanları, Kovid-19 pandemisine bağlı uyku problemlerini tanımlamak için ‘koronasomni’ terimini kullanmaya başladı’ dedi.

PANDEMİ DÖNEMİ UYKUSUZLUĞA NEDEN OLUYOR

Salgınla beraber başlayan pandemi sırasında 13 ülkeden 44 makale ve raporun analiz edildiği ve 54.231 katılımcıyı içeren geniş kapsamlı bir çalışmada, uyku bozukluğunun yaygınlığının arttığı ve genel nüfusun ve sağlık çalışanlarının yaklaşık yüzde 40’ını etkilediğinin bilgisini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Nilay Aksoy, ‘Yeni uyku problemlerinin artmasına veya daha önce görülen uyku probleminin kötüleşmesine katkıda bulunan birçok faktör bulunuyor.


Bu faktörler arasında sosyal mesafe, okulların kapanması, karantinalar, evden çalışma gibi günlük rutini bozan faktörler ile neredeyse herkesi etkileyen virüse yakalanma korkusu, sevilen birini kaybetme endişesi ve ekonomik kaygılar ortaya çıktı’ diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal