Pakize Suda kimdir, nereli? Oyuncu Pakize Suda kaç yaşında ve neden öldü? Ünlü oyuncu Pakize Suda hayatını kaybetti

Geçtiğimiz sene ‘akıl zayıflığı’ teşhisiyle tedavi görmeye başlayan ünlü oyuncu ve yazar Pakize Suda, Fethiye Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Peki Pakize Suda kimdir, nereli? Oyuncu Pakize Suda kaç yaşında ve neden öldü? Soruların yanıtı haberimizde...

22.12.2022-11:13 - (Son Güncelleme: 22.12.2022-11:13) Pakize Suda kimdir, nereli? Oyuncu Pakize Suda kaç yaşında ve neden öldü? Ünlü oyuncu Pakize Suda hayatını kaybetti

Bir süredir demans (akıl zayıflığı) hastalığı nedeniyle hastanede tedavi altında olan Türkiye’nin ünlü oyuncu ve yazarlarından Pakize Suda, geçtiğimiz Perşembe günü beynine pıhtı attığı gerekçesiyle tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. Hayranları Pakize Suda’nın ölümüyle büyük üzüntü yaşarken, Pakize Suda’nın hayatı hakkındaki araştırmalar da bu acı olayla arttı. Peki Pakize Suda kimdir, nereli? Oyuncu Pakize Suda kaç yaşında ve neden öldü?

Pakize Suda kimdir, nereli? 

Pakize Suda, 23 Nisan 1952 yılında İzmir’de dünyaya geldi. İzmir Kız Lisesi’nde okuyan ve 1969 yılında katıldığı bir yarışmada Ege güzeli seçilen Pakize Suda, daha sonra oyunculuk ve şarkıcılık yapmaya başladı. 

Pakize Suda Kimdir

2016 yılında ilk olarak kanser tedavisi gören kardeşi Nuran Suda'yı bir yıl sonra ise annesi Sehavet Suda'yı kaybeden Pakize Suda, opera sanatçısı Ayşe Suda ve yeğenleri sayesinde yeniden hayata tutundu. 

Pakize Suda’nın yaklaşık 1 yıldır ‘akıl zayıflığı’ yaşadığını belirten Pakize Suda’nın ablası Ayşe Suda, geçen yıl 11 Kasım'da vesayet davası açtı. Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi, yeğeni Dilara Elagözlü'nün vasi olarak atadı.

Oyuncu Pakize Suda kaç yaşında ve neden öldü?

Pakize Suda, 15 Aralık'ta rahatsızlandı. Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Pakize Suda'nın beynine giden ana damarlardan birinde pıhtı oluştuğu belirlendi. Bu nedenle felç geçiren ve yoğun bakımda tedaviye alınan Pakize Suda, bugün 11.00 sıralarında hayatını kaybetti. Suda'ın ölümü ailesi ve yakınlarını üzdü. Suda'nın vasisi de olan yeğeni Dilara Elagözlü, "Beyne giden damarlardan birinde pıhtı oluşunca felç geçirdi. Yoğun bakımdaydı. Solunum güçlüğü çekiyordu. Çok üzgünüz. Kendisinden önce vefat eden annesi ve kardeşine kavuştu. Sevenlerinden dua etmelerini istiyorum. Başımız sağ olsun. Cenazesi 23 Aralık'ta Muğla'dan kaldırılacak" dedi. 

Pakize Suda Kimdir-1

Pakize Suda’nın kariyeri boyunca yer aldığı yapımlar şu şekilde:

Oynadığı filmler

1971: Feride

1972: Tarkan: Altın Madalyon

1985: Ayrılık Acısı

2007: Çılgın Dersane

Oynadığı diziler

1998: Erguvan Yılları

2002: Pembe Patikler

2003: Hayat Bilgisi

2005: Davetsiz Misafir

2006: Sevda Çiçeği

Sunduğu programlar

Dobra Dobra

Her Şeyi Konuşalım

Konuşa Konuşa

Lezzet Yolculuğu

Lezzete Yolculuk

Miş Muş Lütfen Bu Konuya Girmeyelim

Pakize Suda İle Gece Yarısı

Pakizeli Günler

Söylemezsem Olmaz

Türkiye Konuşuyor

Kitapları

Ağız Tadıyla Sevişemedik

Yenmiş Yutulmuş Sözler

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal