Türkiye savunma sanayisi ihracatlarını sürdürüyor: Liderliği BMC aldı

Türk savunma sanayisinin önemli kollarından birisi olan zırhlı kara aracı üreticisi BMC, bu sene yaptığı 428 milyon dolarlık ihracatla, savunma sanayisinin ihracatının 45’inin gerçekleştirerek ilk sırada yer aldı.

22.12.2022-10:57 - (Son Güncelleme: 23.12.2022-13:35) Türkiye savunma sanayisi ihracatlarını sürdürüyor: Liderliği BMC aldı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) kazandırılan Kirpi, Vuran, Amazon gibi zırhlı muharebe araçlarını kazandıran BMC, Türkiye’nin savunma sanayisinin bu sene yaptığı ihracatın yüzde 45’ini yaptı. BMC 2022 yılında 428 milyon dolarla bu alanda ilk sırada yer aldı.

BMC savunma sanayisinde lider

AA’da yer alan habere göre; BMC, savunma ve havacılık ihracat verilerine göre, bu yılın 11 ayında gerçekleştirdiği satışlarla savunma sanayisi kara aracı üreticileri arasında ilk sırayı aldı.

Söz konusu dönemde Türk savunma sanayisindeki kara aracı üreticileri 428 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Toplam ihracatın yaklaşık yüzde 45'ini tek başına yapan BMC, 192,6 milyon dolarla bu alanda lider oldu. Şirket, ihracat performansıyla tüm savunma sanayisi üreticileri arasında ise 5'inci sırada yer aldı.

Türkiye Savunma Sanayi İhracatı

Mehmetçik’e katkı sağladı

Tasarım, üretim, geliştirme ve entegre lojistik destek gibi tüm süreçleri yerli ve milli imkanlarla kendi bünyesinde barındıran BMC, ana muharebe tankı, obüs sistemi, zırhlı araçlar, askeri kamyonlar, lojistik destek araçları ve benzeri birçok farklı sınıfta askeri kara araçlarını ürün ailesinde bulunduruyor.

BMC'nin ürettiği Kirpi, Amazon ve Vuran gibi zırhlı araçlar çeşitli silah, keşif-gözetleme sistemleriyle kullanıcısına destek oluyor.

Geniş araç yelpazesi

Türkiye'nin askeri lojistik ağını yerli ve milli imkanlarla kurma kapsamında, NATO askeri standartlarına ve her türlü arazi şartlarına uyumlu taktik tekerlekli kamyon üretimi de yapan BMC, zırhlı muharebe araçları yanında askeri kamyonları da yurt dışında kullanıma sunuyor. BMC taktik tekerlekli araçları, mühimmat ve kargo taşıyıcı, topçeker, kurtarıcı, akaryakıt ve su tankeri platformları gibi birçok alanda kullanılıyor.

Türkiye Savunma Sanayi İhracatı-1

BMC lojistik destek araçları, uçak akaryakıt ikmal tankeri, özel amaçlı çekiciler, itfaiye araçları, su tankerleri, vidanjör, frigorifik kasalı araçlar ve çöp kamyonları gibi çeşitlilikte görevler yapıyor.

Şirketin, tank taşıyıcı, mayına dayanıklı ve balistik koruma seviyesi yüksek personel taşıyıcı BMC Midilux-Z, toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) gibi özel araç çözümleri bulunuyor.

Türkiye'nin milli ana muharebe tankı Altay ve Fırtına obüsünün seri üretim sorumluluğunu üstlenen BMC, Altuğ 8x8 Zırhlı Muharebe Aracı ve Zırhlı Personel Taşıyıcıyı da göreve hazırlıyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal