Pakistan'da seçim heyecanı: Cep telefonları ve mobil internet askıya alındı!

Pakistan'da devam eden ulusal ve eyalet meclis seçimlerinde oy verme işlemi sırasında, ülkede cep telefonu ve mobil internet hizmetlerinin askıya alındığı bildirildi.

08.02.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-12:04) Pakistan'da seçim heyecanı: Cep telefonları ve mobil internet askıya alındı!

Pakistan'da devam eden genel seçimlerde, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan bir karar doğrultusunda cep telefonu ve mobil internet hizmetlerinin geçici olarak askıya alındığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bu kararın "kanun ve düzeni korumak" amacıyla alındığı belirtildi.

Açıklamada, son saldırılarda masumların hayatını kaybettiğine vurgu yapılırken, kamu düzeninin korunması ve potansiyel tehditlere karşı mücadele için güvenlik tedbirlerinin alındığı ifade edildi.

Seçmenlerden tepki geldi

Sosyal medya kullanıcıları, cep telefonu ve internet hizmetlerinin askıya alınmasına yönelik tepkilerini ifade etti. Seçim gününde iletişim kısıtlaması, seçmenlerin bilgi alışverişini ve seçimle ilgili haberleşmeyi zorlaştırabilir. Ancak yetkililer, güvenlik gerekçeleriyle bu tür kısıtlamalara başvurduklarını ifade etmektedir. Oy verme işlemi 17.00'de sona erecek.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal