Pakistan, Şerif ve Zerdari ailelerinin kıskacında

Pakistan’da siyasi kast sistemi halen varlığını çok güçlü bir şekilde koruyor. İmran Han döneminde bu kast sistemi yıkılmaya çalışılmış ancak faturası ağır olmuştu. Başbakan İmran Han’a askerin açık destek verdiği yargı darbesi yapılmış ve ülke bir kaosu sürüklendi.

12.07.2022-16:01 - (Son Güncelleme: 12.07.2022-17:49) Pakistan, Şerif ve Zerdari ailelerinin kıskacında

Özellikle, Butto ailesinin uluslararası siyasi gücünü arkasına alarak ülkede Şii temelli siyaset güden Zerdari ailesi ile Sünni Müslümanlar arasında etkin olan, ancak siyaset sahnesinde her türlü hırsızlık, yolsuzluk, zulüm ve usulsüzlük yapan Şerif ailesi ülkenin bütün enerjisini kendi çıkarları uğruna harcıyorlar. Ve bu iki zalim ailenin ülkenin önündeki en büyük engel olduğunu eski başbakan İmran han dün ilk kez açık açık ifade etti. Eski başbakan ve PTI Başkanı Imran Khan, Pakistan'ın iki ailenin - Sharif ve Zerdari'nin hanedan yönetimi nedeniyle Sri Lanka'nınkine benzer bir duruma doğru ilerlediğinden korktuğunu dile getirdi.

Dün Pencap'ın Lodhran kentinde düzenlenen bir mitinge hitaben yaptığı konuşmada, "Sri Lanka ile aynı kaderi paylaşacağız çünkü [Sri Lanka] yöneticileri de bir aile gibiydi, burada iki aile ülkeyi son 30 yıldır yönetiyor" dedi. İmran Man, 17 Temmuz’da Pencap Eyalet Meclisi’nin 20 sandalyelik milletvekili seçimleri için yaptığı konuşmada “Şerif ve Zerdari ailelerine atıfta bulunarak, ülke borçlar içinde boğulurken bu iki ailenin milyarder olduklarını” belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Navaz Şerif Ve Zerdari Ailesinin mal varlığı Pakistan Devletinden daha fazla maalesef. “Imran, Başbakan Shehbaz Sharif liderliğindeki koalisyon hükümetinin Ulusal Hesap Verebilirlik Bürosu (NAB) yasalarını kendilerine NRO - yolsuzluk davalarında rahatlama sağlamak için değiştirdiğini söyledi.

Görevdeki yöneticilere “utanmaz, çakallar” diyen PTI şefi, kendilerini “dilenci” olarak gördükleri için “ABD botlarını cilaladıklarını” söyledi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal