Pakistan FETÖ'yü Terör Örgütleri Listesine Aldı

Pakistan İçişleri Bakanlığı, FETÖ ile bağlantısı buşunan Pak-Türk Uluslararası Çağ Eğitim Vakfı'nın terör örgütleri listesine alındığını duyurdu.

01.05.2019-16:43 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-16:37)

İçişleri Bakanlığı, Pakistan Anayasa Mahkemesinin, FETÖ ile bağlantısı bulunan Pak-Türk Uluslararası Çağ Eğitim Vakfı'nın terör örgütü olarak tanınması ve mal varlıklarının Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) devredilmesi hakkında kararı onaması ve sunulan itirazı reddetmesinden sonra, kuruluşun ülkenin terör örgütleri listesine eklendiğini açıkladı.

Bakanlık, FETÖ bağlantılı kuruluşun 18 Nisan 2019 tarihi itibarıyla terör örgütü listesine alındığını belirten güncellenmiş belgeyi yayınladı.

28 OKUL MAARİF VAKFI'NA DEVREDİLMİŞTİ

Pakistan Anayasa Mahkemesi Aralık 2018'de FETÖ'nün terör örgütü ilan edilmesi ve örgüte bağlı 28 okulun TMV'ye devredilmesi kararı almıştı.

TMV, Ocak ayından önce İslamabad'daki merkez yerleşkesini, sonrasında da en çok okulun bulunduğu Pencap bölgesindeki okulları devralmıştı. Ocak ayı boyunca Hayber Pahtunhva ve Sindh eyaletindeki okulları da devralan TMV, son olarak Belucistan'daki okulları da alarak ülkedeki tüm okulları kendi çatısı altında toplamıştı

Mahkeme, FETÖ'nün ülkedeki okullarını geri almak amacıyla yaptığı başvuruyu Şubat ayında usul bakımından reddetmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal