Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi, Yeni Tip Coronavirüsün Ortaya Çıktığı Çin Yolcusu

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, yeni tip coronavirüsün (Covid-19) patlak verdiği ve salgının devam ettiği Çin'e resmi ziyarette bulunacak.

16.03.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-14:44) Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi, Yeni Tip Coronavirüsün Ortaya Çıktığı Çin Yolcusu

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Alvi'nin Çin'e yapacağı 2 günlük resmi ziyaret için ülkesinden ayrıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Alvi'nin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in daveti üzerine bu ülkeye ziyarette bulunduğu bildirildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Alvi'ye, Çin ziyareti esnasında aralarında Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Planlama, Kalkınma ve Özel Girişimler Bakanı Asad Umar ve üst düzey yetkililerin olduğu bir heyetin eşlik edeceği bilgisine yer verildi.

Açıklamada, ziyaretin, Çin'e "coronavirüsün yayılmasını kontrol altına alma ve atlatma çabalarında", Pakistan'ın "güçlü desteğini" iletmek amacıyla yapıldığı belirtildi.

Öte yandan açıklamada, iş birliğini güçlendirmek maksadıyla iki ülke arasında bir dizi mutabakat zaptının imzalanmasının beklendiği ifade edildi.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan şehrinde patlak veren yeni tip coronavirüsün (Covid-19) dünya genelinde enfekte ettiği kişi sayısı 170 binden fazla.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal