Pakistan Asıllı Milletvekilden İngiltere'de Sert Çıkış! Hz. Muhammed'e Yapılan Saygısızlığı Sert Eleştirdi

Pakistan asıllı siyasetçi Naz Shah, İngiltere'de heykele gösterilen saygı Hz. Muhammed'e gösterilmiyor tepkisinde bulundu.

07.07.2021-08:25 - (Son Güncelleme: 07.07.2021-08:25) Pakistan Asıllı Milletvekilden İngiltere'de Sert Çıkış! Hz. Muhammed'e Yapılan Saygısızlığı Sert Eleştirdi

Pakistan asıllı siyasetçi Naz Shah, heykellere yönelik hassasiyetin dini önemli şahsiyetlere de gösterilmediğini ifade etti. 

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin Müslüman milletvekili Naz Shah, Avam Kamarası’nda yapmış olduğu konuşmada, polise gösterilerde daha fazla yetki veren yasa tasarısını ele alarak değerlendirmelerde bulundu. 

Pakistan asıllı siyasetçi Naz Shah, tasarının yasalaşması durumunda heykellere zarar verenlere 10 seneye kadar hapis cezası verilebileceğini anımsatarak, ‘’Neden taş veya demirden bir heykele saldırana bir taş duvara ya da kapıya saldırandan daha fazla ceza verilecek.’’ Şeklinde konuşarak açıklamalarına devam etti. 

BU HASSASİYET DİNİ ŞAHSİYETLERE KARŞI GÖSTERİLMİYOR

Heykellerin milletin tarihi, sosyal ve kültürel hislerini temsil ettiğini ve bu hassasiyetlere bağlı duyguların korunmasının sivil düzenin sağlanmasının esası olarak görüldüğünü belirten Naz Shah, bu hassasiyetin dini şahsiyetlere karşı gösterilmediğini vurguladı.  

Naz Shah, ‘’Bir Müslüman olarak benim, bu ülkede yaşayan milyonlarca Müslümanın ve dünyanın dörtte birini oluşturan Müslümanların bu dünyada her nefeste ve her gün sevgilimiz Hz. Muhammed kadar onurlandığı ve andığı başka bir şey yok. Ancak bağnazlar ve ırkçılar, peygamberimiz Hz. Muhammed'e iftirada bulunduğunda kalplerimizde dayanılmaz manevi zarar oluşmaktadır. O, 2 milyar Müslümanın kalbinde andığı, hayatında onur duyduğu ve kimliğinin ve varlığının temelini oluşturduğu liderdir’’ dedi.


SKANDAL KARİKATÜRLERE TEPKİ

Ünlü İngiliz oyun yazarı George Bernard Shaw'ın Hz. Muhammed hakkında kullandığı ‘’O, bu dünyaya adım atan açık ara en dikkat çekici şahsiyetti’’ konuşmaları ifade eden Naz Shah, Hz. Muhammed hakkında yapılan karikatürleri de eleştirdi.

Naz Shah, ‘’Bu sadece karikatürdü diyenlere bunlar da sadece heykel demeyeceğim. Bu sadece çizgi film ya da heykel değil. Bizim için çok daha fazlasını temsil ve ifade ederler.’’ diye konuştu. 

Yasa ile Oliver Cromwell ve Churchill gibi laik ve politik şahsiyetler söz konusu olduğunda kamu düzeninin ve duygusal zararın muhafaza edileceğini ifade eden Naz Shah, fakat bu hassasiyetin modern İngiltere'deki pek çok insanın kalbinde olan Hz. Muhammed, Musa, İsa, Raam, Buda, Guru Nanak gibi dini şahsiyetler için geçerli olmayacağını ifade ederek tepkisini dile getirdi.

TARTIŞMALI TASARI

Tasarının yasalaşması durumunda polis, protestolar için başlama ve bitiş saatleri belirleyebilecek.

Belirli bir gürültü seviyesi ayarlanacak ve gürültünün bir kurumun işlerini aksatacak, çevredeki vatandaşlar üzerinde ciddi etki oluşturacak noktaya varması halinde gösteriye müdahale edilebilme yetkisi olacak.

İçişleri Bakanı, parlamento onayı olmadan nelerin kurumlar ve vatandaş için ‘’ciddi aksaklık’’ oluşturduğunu tanımlama yetkisine sahip olacak ve dolayısı ile bakan, ‘’ciddi aksaklık’’ oluşturduğuna karar vererek herhangi bir protestonun bitirilmesini isteyebilme yetkisi olacak.


HEYKELLERE ZARAR VERENLERE 10 YILA KADAR HAPİS

Resmi araçların yolunun kesilmesine müsaade edilmeyeceği için parlamento yakınlarındaki gösterilere de sınırlama getirilebilecek böylelikle. 

Heykellere zarar verilmesi durumunda 10 seneye kadar hapis istemi olacak ve ceza  verilebilecek.

TASARI OLAYLARI BERABERİNDE GETİRDİ

Başkent Londra'da nisan ayında gerçekleşen gösteride polis ile protestocular arasında arbede yaşanmış ve 26 gösterici gözaltına alınmıştı.

Mart ayında tasarıya karşı Bristol şehrinde yapılan protestolarda, eylemciler bir karakola saldırmış ve polis araçlarını ateşe vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal