Pakistan, ABD'ye Afganistan Operasyonları İçin Üs Vermeyecek

Pakistan Başbakanı İmran Han, ABD’nin askerlerinin Afganistan'dan çekilmesinin sonrasından Washington yönetiminin ülkedeki operasyonları için ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'na kesinlikle üs vermeyeceklerini ifade etti.

19.06.2021-14:28 - (Son Güncelleme: 19.06.2021-14:28)

Başbakan Han, HBO’daki 'Axios on HBO' programı için vermiş olduğu röportajda Pakistan’ın askeri üslerin kullanımı konusundaki duruşu hakkında açıklamalarda bulundu.

Pakistan topraklarından Afganistan’a yönelik herhangi bir eyleme ya da askeri üsse izin vermelerinin imkan dahilinde olmadığını ifade eden Han, ABD’nin askerlerinin Afganistan'dan çekilmesinden sonra Washington yönetiminin bu ülkedeki operasyonları için CIA'ye kesinlikle üs vermeyeceklerini ifade etti.

İKTİDARA GELMESİNİN ARDINDAN DRONE SALDIRISI OLMADI

Başbakan olmasından önce de gerek ABD'nin Afganistan operasyonları için Pakistan topraklarını kullanmasına ve gerekse de Pakistan'da drone saldırıları gerçekleştirmesine karşı geçmiş hükümetleri eleştiren Han'ın, 2018 yılında iktidara gelmesinin ardından ülkesinde kayıtlı olan, ABD'ye ait herhangi bir drone saldırısı gerçekleşmemiş durumda.

CIA, Pakistan topraklarındaki son drone saldırısını Han'ın seçimi kazanmış olduğu 2018 yılının temmuz ayında gerçekleştirmişti.

CIA, Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Afganistan'da muhtemel operasyon kabiliyetini sürdürme maksatlı farklı yeni yollar arıyor.

CIA Direktörü William Burns, mayıs ayında üs meselesi sebebi ile Pakistan'a gelmişti. Üs konusuyla ilgili Başbakan Han ile görüşmek isteyen Burns'un bu talebi ise reddedilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal