Özgüven eksikliği ilişkileri bitiriyor! İşte ilişkinin bitmesine neden olacak 11 davranış

Kadın erkek ilişkilerinin bitmesine neden olacak farklı davranış şekilleri vardır. Kişiler bu davranışlardan dolayı birbirinden uzaklaşıyor ve ilişkilerini noktalıyor. Peki bu davranışlar nelerdir? İşte detaylar...

30.04.2022-12:53 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-12:53) Özgüven eksikliği ilişkileri bitiriyor! İşte ilişkinin bitmesine neden olacak 11 davranış

Kadın-erkek ilişkilerinin bitmesine neden olan davranışlar kişiler tarafından araştırılıyor. Özellikle de kadınları erkeklerden soğutan hareketlerin neler olduğu merak ediliyor. Yapılan yeni bir araştırma kapsamında flört söz konusu olduğunda hijyenin oldukça önemli olduğu ve hijyensizliğin ilişkinin bitme sebebi olabileceği saptandı.

İlişkinin bitmesine neden olacak davranışlar nelerdir?

Kıbrıs Lefkoşa Üniversitesi araştırmacıları potansiyel partnerlerin daha az çekici görünmesine neden olan eylemleri ve özellikleri belirlemek için yola çıkarak sıkça rastlanan 11 istenmeyen özellik saptadı.

Personality and Individual Differences akademik dergisinde iki bölümlü bir anket yapıldı ve ankete 946 kişi katıldı. iki gruptan meydana gelen ve bir grupta 212 katılımcının olduğu çalışmada, katılımcılara kafalarında bir senaryo hayal etmeleri ve karşılarında duran kişinin kötü izlenim bırakacak davranışlarının neler olacağını listelemeleri talep edildi.

Anket sonucunda kişilerin yazdıkları bir sıraya konuldu. Buna göre narsist hareketler sergilemek, mizah anlayışının olmaması ve kişisel hijyene dikkat edilmemesi gibi toplamda 69 davranış listelendi.

özgüven eksikliği

Bu anketten sonra farklı 734 kişiye de karşıdaki kişinin hangi hareketlerinin onu nahoş göstereceği soruları yöneltildi.

Araştırma sonucunda ulaşılan en itici davranışın yılışıklık olduğu saptanırken, hijyene dikkat etmemek, özel ilgi göstermemek ve farklı görüşlere sahip çıkmak nitelikleri ortaya çıktı. Bunların yanı sıra kaba konuşma, argo kullanımı, zeka eksikliği belirtileri, narsist hareketler, mizah anlayışının kötü olması ve özgüven eksikliği gibi davranışlar da yer aldı.

Birçok katılımcının dile getirdiği ortak davranış ise kişinin isteği dışında yaklaşması, temas kurması oldu. Ayrıca ilgi göstermeyi abartmak, fiziksel çekiciliğin az olması ve cimrilik gibi davranışlarda istenmeyenler arasında yer aldı.

Araştırmada ortaya çıkarılan bir başka nokta ise caydırıcı özelliklerin kadınlarda daha etkili olduğu, kadınların erkeklere göre daha çabuk soğuduğu da tespit edildi.

Genel olarak kadınlar ve daha yaşlı katılımcılar, erkek ve daha genç katılımcılara kıyasla davranışlara daha duyarlıydı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal