Oy kullanma ne zaman sona erecek? Seçim yayın yasağı saat kaçta kalkacak? YSK’dan yeni seçim yasağı kararı açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart’ta yerel seçimlerle ilgili olarak uygulanan seçim yasağı konusunda yeni bir açıklamada bulundu. YSK, oy sayımının iftar saatine denk gelmesine rağmen sayım işlemlerinin durmaksızın süreceğini duyurdu. Peki Oy kullanma ne zaman sona erecek? Seçim yayın yasağı saat kaçta kalkacak? İşte ayrıntılar…

30.03.2024-17:30 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-17:30)

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamada, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili olarak yeni bir açıklamada bulundu. Oy kullanma işlemlerinin sonrasında başlayacak sayım işlemlerinin iftar saatinde de aralıksız süreceği belirtildi. Peki Oy kullanma ne zaman sona erecek? Seçim yayın yasağı saat kaçta kalkacak?

YSK’dan oy sayımı açıklaması

NTV’de yer alan habere göre; Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 'Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü' başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında belirtilen 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır' hükmünü hatırlattı. YSK, aynı yönde düzenleme içeren Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelge'ye de atıfta bulunarak, 'oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiği' kararını oy birliğiyle aldı.

Oy kullanma ne zaman sona erecek? Seçim yayın yasağı saat kaçta kalkacak? YSK’dan yeni seçim yasağı kararı açıklaması

Seçim yayın yasağı saat kaçta kalkacak?

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, oy verme gününden önceki son 24 saat içinde hiçbir siyasi parti veya adayın reklamı yayınlanmayacak.

Bu süre zarfında televizyon ve radyolar dahil olmak üzere tüm yayın organları, siyasi reklam yapamayacak ve seçim ile ilgili herhangi bir haber, tahmin veya yorum yayınlayamayacak. Ancak, seçime katılan partilerin ve adayların propaganda faaliyetleri, yarın saat 18.00'e kadar yayınlanabilecek.

RTÜK, seçim sürecindeki önemli bir kuralı hatırlatarak, "YSK kararları gereği bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğunu, ancak yarın saat 18.00'e kadar medya hizmet sağlayıcı kuruluşların seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabileceklerini" belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal