Oxford Koronavirüs Aşı Çalışmasında Yer Alan Uzman İsimden Kritik Uyarı!

Dünya henüz koronavirüs salgınının pençesindeyken, şimdiden muhtemel yeni salgınlar için peş peşe uyarılar yapılıyor. Son uyarı, Oxford-AstraZeneca'nın koronavirüs aşısı çalışmasında yer alan isimlerden olan Profesör Sarah Gilbert'tan geldi.

07.12.2021-13:40 - (Son Güncelleme: 07.12.2021-15:26) Oxford Koronavirüs Aşı Çalışmasında Yer Alan Uzman İsimden Kritik Uyarı!

Yeni ortaya çıkan ve yayılmaya devam eden virüsler ile ilgili Oxford’ta görev yapan Profesör Sarah Gilbert, kritik bir açıklamada bulundu. Koronavirüsün son salgın olmadığını dile getiren Gilbert, yeni pandemiler karşısında daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Dünya henüz koronavirüs salgınının pençesindeyken, şimdiden muhtemel yeni salgınlar için peş peşe uyarılar yapılıyor. Son uyarı, Oxford-AstraZeneca'nın koronavirüs aşısı çalışmasında yer alan isimlerden olan Profesör Sarah Gilbert'tan geldi. Gelecekteki salgınların koronavirüsten bile daha ölümcül olabileceğini belirten Gilbert, dolayısıyla bu salgından alınan derslerin göz ardı edilmemesi ve dünyanın bir sonraki pandemiye hazır olması gerektiğini vurguladı.


BİR SONRAKİ PANDEMİ DAHA ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Koronavirüs’ten daha ölümcül virüslerin geleceğine vurgu yapan Pr. Gilbert, bu salgın döneminde elde ettiğimiz bilgilerle ilerlemeyi sürdürmeliyiz açıklamasını yaptı. Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre, dünya genelinde 5.26 milyondan fazla insan, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Gilbert, "Gerçek şu ki, bir sonraki daha kötü olabilir. Daha bulaşıcı, daha ölümcül veya her ikisi birden olabilir. Virüs, hayatımızı ve geçim kaynaklarımızı tehdit etmeye devam edecek." dedi. Özellikle koronavirüs salgını sürecinde elde edilen kazanımlara dikkat çeken Gilbert, "Yaptığımız ilerlemeler ve edindiğimiz bilgiler kaybolmamalı." diye konuştu.

OMICRON UYARISI

BBC’de yer alan habere göre, Oxfordlu Profesör Gilbert, Omicron varyantının virüsün bulaşabilirliğini artırdığı bilinen mutasyonlar içerdiğini söyledi. "Daha fazlasını öğrenene kadar dikkatli olmalı ve bu yeni varyantın yayılmasını yavaşlatmak için adımlar atmalıyız." diye ekledi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal