Koronavirüs Aşısı Olanları İlgilendiren Haber: Aşılar Yeni Varyantlara Karşı Etkili mi?

ABD merkezli Moderna firmasının CEO'su yaptığı açıklamalarda aşıların yeni varyantlara karşı etkisiz olacağını açıkladı.

30.11.2021-09:07 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-11:44) Koronavirüs Aşısı Olanları İlgilendiren Haber: Aşılar Yeni Varyantlara Karşı Etkili mi?

Pfizer/BionTech firması tarafından yapılan son açıklamalarda, aşının yeni varyantlardan olan Nu ve Omicron'a karşı zorlanacağı belirtildi.

Pfizer'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının tekniğini kullanan Moderna'nın CEO'su yaptığı açıklamalarda aşıların yeni virüs varyantlarına karşı etkisinin düşük olacağını belirterek şu sözleri söyledi; "Şu an kullanılan aşılar yeni varyanta karşı zorlanacak"

MODERNA YENİ AŞI İÇİN TARİH VERDİ

ABD merkezli ilaç firması Moderna yaptığı son açıklamalarda 2022 yılının başlarında yeni varyantlar için geliştirilmiş aşının piyasaya sunulacağını belirtti.

İLK OLARAK AFRİKA KITASINDA ORTAYA ÇIKTI

Uzmanların araştırmaları sonucunda ilk defa Afrika kıtasında ortaya çıkan Nu mutasyonu şimdiye kadarki en hızlı mutasyon geçiren varyant olarak kayıtlara geçti. Varyantın bu kadar hızlı yayılması devletler arasında paniğe yol açarken, bazı ülkeler Nu varyantının görüldüğü ülkelere seyahat yasağı getirdi.

FRANSA 7 AFRİKA ÜLKESİNE SEHAYAT YASAĞI GETİRDİ

İngiltere’nin aldığı kararların benzerini uygulayan Fransa 7 Afrika ülkesine seyahat yasağı getirdi.  Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya ve Esvatini ülkelerinden gelen kişileri ülkeye almayacağını açıklayan Fransız yetkililer konu ile ilgili şu sözleri söyledi; "Fransa, özellikle endişe verici korona virüsün yeni bir mutasyonu nedeniyle Güney Afrika da dahil olmak üzere 7 güney Afrika ülkesinden gelenleri askıya alıyor"

NU MUTASYONU İSRAİL’E SIÇRADI

Kayıtlara geçen en hızlı yayılan ve en çabuk mutasyona uğrayan Nu varyantı Afrika kıtasının dışında ilk defa İsrail’de kayıtlara geçti. Yetkililer aldıkları önlemleri sıkılaştırdıklarını açıkladı. İsrail Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada virüse uğrayan kişilerin tespit edilmesi için detaylı çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

OMİCRON VAKASI NEREDE ORTAYA ÇIKTI?

Yapılan tespitlere göre Omicron varyantı, Nu varyantı gibi Güney Afrika ve Hong Kong'da ortaya çıktığını gösteriyor. Bunun yanı sıra hızlı yayılması ile bilinen Omicron varyantı kısa sürede 50'den fazla ülkede görüldü.

YENİ VARYANTLARIN BELİRTİLERİ NEDİR?

Yapılan araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlara göre yeni varyantların belirtilerinde henüz farklı bir semptoma rastlanmadı.

KORONAVİRÜS NEDİR?

Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen kovid-19 olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da corona virüsü adıyla biliniyor. Koronavirüs 2019 yılının aralık ayında Çin’in Wuhan bölgesinde ortaya çıkmasıyla birlikte dünyayı etkisi altına aldı. Hastalığın başlangıç kaynağı henüz netlik kazanmamıştır. Ancak eldeki veriler, Çin’in Wuhan bölgesindeki Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarında yasadışı olarak satılan vahşi hayvanları işaret etmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal