Oval Yüzler Nasıl Makyaj Yapmalı? Yüz Şekline Göre Makyaj Fikirleri

Makyajda hayal edilen sonuca, cilt tonunuza ve renginize uygun makyajı yaparak ulaşabilirsiniz. Ancak yüz şeklinizi de göz ardı etmemek gerekir.Oval, yuvarlak, kalp ya da dikdörtgen... Peki yüz şekliniz hangi kategoriye giriyor? Yüz şeklinizi tanıyın ve kusursuz makyaja ulaşın.

28.03.2019-12:14 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-11:56) Oval Yüzler Nasıl Makyaj Yapmalı? Yüz Şekline Göre Makyaj Fikirleri

Yüz yapısı, yapılan makyajı ön planda tutan en belirleyici şeydir. Makyaj tekniklerine geçmeden önce yüz şeklinizi ten renginizi ve cilt tonunuzu keşfetmeniz gerekiyor. 

OVAL YÜZ

Yüz şekliniz oval ise diğer yüz şekillerine göre daha az makyaj hilesine ihtiyacınız vardır. Çeneniz ve alnınız birbiri ile orantılı olduğu için yanaklarınızın şekli oldukça düzgündür. Oval yüze sahip kişilerin kontur işlemini elmacık kemiğinden kulağa doğru yapmasında yarar vardır. Oval yüzde dikkat edilmesi gereken nokta ise makyaj malzemelerinin renk seçimidir. Eğer koyu bir makyaj yapıyorsanız rujunuzu da koyu seçmeli, sade ve doğal bir makyaj tercih ediyorsanız da rujunuzu hafif tonlarda uygulamalısınız.

YUVARLAK YÜZ

Yuvarlak yüze sahip olan kadınların makyajda dikkat etmesi gereken şey çeneyi ve elmacık kemiklerini ön plana çıkarmaktır. Allık uygulamasını yanağınızdaki çukurlara üçgen çizecek şekilde yapmanız ve burun ucuna da aydınlatıcı kullanmanız ideal olacaktır.

ÜÇGEN YÜZ

Yüzünüzü dengelemek için çene ve elmacık kemiklerinize allık uygulayarak alnınıza da kontur işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Eğer çene bölgeniz daha genişse bu kısımda koyu renk kontur işlemi ile çeneyi daha dar gösterebilirsiniz.

DİKDÖRTGEN YÜZ

Makyaj yaparken belki de en zorlayıcı ve hataya müsait olan yüz şekli dikdörtgen yüz tipidir. Yüz şekline göre makyaj tüyoları arasında dikdörtgen yüz için önemli detaylar bulunmaktadır. Kesinlikle yüzünüzdeki keskin hatların bulunduğu kısımlara kontur uygulaması gerçekleştirmelisiniz. Elmacık kemikleri, burnun üst kısmı ve alın ile saçın birleştiği noktayı bronzlaştırmayı unutmayın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal