Otoyol ve otoban hız sınırı kaç olacak? Hız sınırı arttı mı, radar hız limiti artacak mı?

Otoyollar ve otobanlar da ki hız sınırlamalarında yapılacak yenilikler gündeme geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hız sınırının 1 Temmuz itibariyle değişeceğini açıkladı. Sürücülerin merakla beklediği hız sınırı üzerine araştırmalar başladı. Radar hız limiti artacak mı? Otoban hız sınırı kaç olacak? sorularına yanıt arayan vatandaşlar için yanıtlar Bakan Soylu'dan geldi.

05.05.2022-18:01 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-18:01) Otoyol ve otoban hız sınırı kaç olacak? Hız sınırı arttı mı, radar hız limiti artacak mı?

Son günlerde gündem de yer alan hız sınırlarının artması üzerine çalışmalar sonuç kazandı. Hız sınırlarının trafikte can ve mal kayıplarına neden olması üzerine önlemler yükseltilmektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Otoyol hız sınırı kaç oldu? Otoban hız sınırı kaç oldu?

Hız sınırı arttı mı? Otoyol, otoban hız sınırı kaç olacak?

Bir süredir hız sınırlarının yükseltilmesi talepleri gündeme gelirken konu hakkında düzenlemeler başladı. 1 Temmuz itibariyle devreye girecek yeni düzenlemeler merak konusu oldu. Bakan Soylu, 120 km olan otobanlarda hız sınırının 140 km olarak artacağını ve idari yaptırım sınırı 154 km olduğunu açıkladı.

Hız sınır kaç oldu?

Radar hız limiti artacak mı?

Hız sınırlarının artırımı söz konusu olurken radar limiti ise düzenlendi. 1 Temmuz itibariyle uygulamaya geçirilecek hız limitleri 120 km ve otobanlarda 132 km olarak hızlandırılacak.

Hız sınırı nedir?

Araç tiplerine göre değişiklik gösteren hız sınırı düzenlemeleri başladı. Bir yolda en fazla ne kadar hız yapılacağını gösteren bu düzenleme trafik işaretleri ile gösterilir.

Hız sınırını aşma cezası ne kadar?

-Hız sınırını %10-30 aşmanın cezası 314 TL

-Hız sınırını %30-50 aşmanın cezası 652 TL

-Hız sınırını %50 üzerinde aşmanın cezası 1.340 TL

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal