Otomobilde yeni dönem başlıyor: İkinci elde takas sıfırda 100 bin liralık indirim

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerle beraber, otomobil fiyatlarında önemli bir düşüş yaşandı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre ikinci el de takas yöntemi ve sıfır araçlarda 100 bin liralık indirim kampanyaları fiyatları aşağıya çekti. İşte detaylar…

09.09.2023-09:30 - (Son Güncelleme: 09.09.2023-17:17)

İkinci el otomobilde bakanlık tarafından uygulanan tedbirlerle beraber al-satçıları çaresiz bıraktı. Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sorununun da yavaş yavaş çözülmesiyle beraber piyasada hareketlilik başladı. İkinci el Otomobil satışları durunca fiyatlarda yüzde 10 gerileme yaşandı.

İkinci el otomobilde takas yöntemi

Mynet’in haberine göre; Ellerindeki aracı satamayanlarsa takasa yöneldi. Stokların artması fiyatları da aşağı yönlü etkiledi otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı. Galericiler, bazı kişilerin araçlarını gayrimenkul, tarla veya başka mülklerle takas etmeye yollarına gitmeye başladığını duyurdu.

Otomobil Fiyatları

Sıfır otomobilde 100 bin liralık indirim kampanyaları

Sıfır otomobillerde de bayilerin indirim kampanyası fiyatlara yansıdı. İndirimler aracın modeline ve fiyatına göre değişiyor. Fiyat arttıkça indirim miktarı da yükseliyor. Lüks segmentte indirim 100 bin liraları aşarken, daha düşük segmentlerdeki araçlarda indirim 30-60 bin TL bandında gerçekleşti.

Sektör temsilcileri sıfır araçların piyasaya çıkmasının ardından fiyatların normale dönmesinin hem galerileri hem de müşterileri memnun ettiğini kaydetti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal