Büyük satış başarısı yakalamıştı: Tesla’nın en ucuzu Model 3 yenilendi

Dünyada ve Türkiye’de büyük başarısı yakalayan Tesla Model 3 otomobilinin tasarımında önemli yeniliklere gidildi.

02.09.2023-10:57 - (Son Güncelleme: 02.09.2023-17:33)

Teknoloji devi Tesla’nın Türkyie’de en çok sevilen modeli olarak bilinen Model 3’te ciddi değişikliklere gidildi. “Project Highland” olarak adlandırılan yeni Model 3 artık daha keskin hatlara sahip oldu.

Tesla’nın en ucuzu Model 3 yenilendi

Haber7’nin yer verdiğine göre; LED farlar, yeni jant seçenekleri, yatay konumlandırılan 15,4 inçlik multimedya ekranı ve arkadaki yolcular için 8 inçlik bir kontrol ekranı yenilikler arasında.

Yeni Model 3’te vites değişimleri artık dokunmatik ekran üzerinden yapılacak. Sinyal kolları da kaldırılan araçta direksiyon üzerindeki düğmeler kullanılıyor.

Tesla Model 3

En önemli yenilik menzil

Gelen yeniliklerden en önemlisi ise artan menzil olmuş. Yapılan iyileştirmelerle en düşük menzil 554 kilometre en yüksek menzil ise 677 kilometreye çıkarılmış.

Aracın standart versiyonu 0’dan 100’e 6.1 saniyede ulaşırken, iki elektrik motorlu versiyonu 4.4 saniyede ulaşıyor. Tesla Model 3'ün koltukları da elden geçirilmiş ve ön koltuklara havalandırma özelliği eklenmiş. Buna ek olarak, müşteriler, Model 3'ün uzun menzilli versiyonunu 17 hoparlörlü ses sistemiyle birlikte satın alabiliyor.

Tesla Model 3

İki farklı renkle gelecek

Daha önce Project Highland adıyla bilinen 2024 Tesla Model 3, Ultra Red ve Stealth Gray olmak üzere iki yeni renk seçeneğiyle geliyor.

Otomobilin boyutları ise neredeyse hiç değişmemiş. Yenilenen tasarımdan dolayı toplam uzunlukta 2,5 cm civarında artış söz konusu. Yerden yükseklik ise 140 mm'den 138 mm'ye düşürülmüş. Yeni Tesla Model 3'ün teslimatları Avrupa'da Ekim ayının sonuna doğru başlayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal