Otomobil sektöründe Togg hareketliliği: Arabalarını satışa koydular

Togg çekiliş sonuçlarının açıklanması sonrasında otomobil satış sitelerinde "Togg alacağım için satılık!" hareketliliği yaşandı. Togg’un bu yıl içerisinde üretim kapasitesini artırması beklenirken, Togg satın alma hayalleri yaşan onlarca kişi mevcut araçlarını satılığa çıkardı. Ayrıca Togg T10X ön sipariş hakkı kazananların “teslimat sırlarını ” sattıkları, hatta bazı hak sahiplerinin aracı teslim aldıktan sonra satılığa çıkaracakları da iddia edildi.

01.04.2023-16:02 - (Son Güncelleme: 01.04.2023-16:02)

Yerli otomobil Togg T10X için yapılan çekiliş ile hak sahipleri belirlenmiş oldu. Ön sipariş sürecine 60 bin TL ödeyerek dahil olan yüz bini aşkın vatandaştan 20 bin şanslı kişi yerli otomobilllerine kavuşmak için gün sayıyor. Ancak yıl içerisinde sadece 20 binle sınırlı kalmak istemeyen Togg, daha fazlasını üretmek için harekete geçti.

Mynet’te yer alan habere göre, çekiliş sonucu açıklandıktan sonra vatandaş mevcut otomobillerini satışa çıkarmaya yönlendirdi. Sadece bunula da sınır değil, Togg T10X ön sipariş hakkı kazananlardan bazılarının "teslimat sıralarını" da satışa çıkardığı iddialar arasında yer aldı.

Togg için araçlarını satıyorlar

“Togg alacağım için satılık”

Çekiliş sonuçlarının açıklanması ardından ilan sayfalarında Togg hareketliliği yaşandı. Kullanıcılardan bazıları “Togg alacağım için satılık!, Togg çekiliş sıram satılıktır!, Togg aracım teslim olduktan sonra satılıktır!” gibi başlıklarla ilanlar açtılar.

Sıralarını satıyorlar

Teslimat sonrası satacak olan da var

Ayrıca çekiliş hakkını satan kullanıcıların da olduğu iddia edildi. Kullanıcıların “Togg çekiliş hakkım satılıktır” şeklinde ilanlar vererek belli bir ücret karşılığında haklarını sattıkları öne sürüldü. Sosyal medyada gündeme gelen paylaşımlarda kullanıcıların çekiliş hakları olduğunu araçlarını teslimattan sonra hemen satışa çıkaracakları da ifade edildi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal