Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Yarı Otomatik Vites Nedir

Otomobil sahipleri ve yeni otomobil alacak olan kişiler otomatik ve yarı otomatik vites nedir diye sorular soruyor. Peki yarı otomatik vites nedir? İşte cevabı

15.05.2018-17:29 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-17:27) Yarı Otomatik Vites Nedir

Yarı otomatik vitesin ne olduğunu anlatmamız için öncelikle size otomatik vitesin ne olduğunu anlatmamız gerekir. Otomatik vitesli arabalar debriyaj pedalı bulunmaz siz sadece gaza basarsınız  ve araba bir anda gitmeye başlar çok güzel bir araba sınıfıdır bu. Çok kolay kullanılır, gaz ve fren pedallarından başka pedal bulunmaz. Otomatik vitesle yarı otomatik vites arasında ki farkta tam olarak burada çıkıyor aslında sistem olarak ikisi de aynı şimdi bunlara değinelim.

Yarı otomatik vitesli arabalarda debriyaj mekanik araçlardakine benze aslında sistem olarak yine otomatiktir siz sadece gaza basarsınız ve araba gitmeye başlar fakat arabanızla ilerlerken viteslerin attığını hissedersiniz. Araba vites geçişleri sırasında mekanik araçlarda olduğu gibi bir motor emme sesi duyulur yani motor devri bir anlığına değişir ve devam eder bu kısa bir saniye sürer fakat mekanik araç hissi uyandırır. Otomatik araçlarda ise gaza basıldığı andan itibaren vites geçişleri duyulmaz fark edilmez hissedilmez.

Yarı otomatik vites araçların bir diğer çeşidi de triptonic vites olarak ta bilinen vitestir. Bu vites tek kavramalı şanzımanı vardır ve bir dönem çok tercih edilen bir vites türü olmuştur. Triptonic vitesli araçlarda otomatik vitesli araçlarda olduğu gibi debriyaj pedalı bulunmamaktadır fakat her vites değişimini mekanik araçlarda olduğu gibi elle yapılması gerekmektedir. Bu durumda gaza basıp yol kat etmeye başladığımız andan itibaren motor devri gerekli konuma geldiği anda vitesi iler doğru bir tık attırdığımız zaman 2. Vitese takmış oluruz bir tık ileri attığımız zaman ise 3. Vitese geçer bu durum aynı şekilde devam eder.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;