Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Çekme Belgeli Araç

Araç sahipleri ve ilk defa araç alacakların çok defa sorduğu çekme belgesi nedir sorusu tüm cevapları burada. Çekme belgesi nedir?

15.05.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-16:56) Çekme Belgeli Araç

ÇEKME BELGESİ NEDİR?

Plakaların trafiğe teslim edilmesinden hemen önce araca ait kayıtlı olan bandrol, trafik cezası, haciz, rehin gibi tüm borçların ödenmesi işlemine çekme belgesi denilmektedir. Çekme belgesi alan araç kesinlikle trafiğe çıkamaz. Çekme belgesi talep edilen araç hiçbir MTV işlemez ve istediğiniz kadar çekme belgesi süresi alabilrisiniz.

Ayrıca çekme belgesi alan araca haciz veya rehin konulması mümkün değildir. Eğer çekme belgesi ile bir araç almanız durumunda, araca ait rehin haciz gibi durumlar var mı diye endişe etmenize gerek yoktur.

ÇEKME BELGESİ NEDEN ALINIR?

Bazen ikinci el araç satışlarında çekme belgesi vardır gibi uyarılar görürüz. Bu gibi durumlarda araçta herhangi bir borcun rehin olma durumunun ve ya haczin olmadığı anlamına gelmektedir. Gönül rahatlığı ile bu aracı satın alabilirsiniz. Fakat çekme belgesi bulunan aracında trafiğe çıkamayacağını da belirtmemiz lazım. Ancak istediğiniz zaman gidip çekme belgesini kaldırabilirsiniz

Çekme belgesi iki sebepten ötürü alınmaktadır. Bunlardan birincisini şu şekilde anlatalım. Araçlarını aktif olarak kullanmayan kişiler çekme belgesi alarak araçları için her yıl gelecek olan Motorlu Taşıtlar Vergisinden muaf olurlar ve böylece kullanmadıkları araçları için vergi ya da para ödemek zorunda kalmazlar ki bu nedenden ötürü birçok araç çekme belgesi almıştır çok faydalıdır

Diğer bir çekme belgesi alma nedeni de sigortaların kullandığı neden olarak karşımıza çıkacaktır.
Bazen sigortalar kaza yapan araçları kolay bir şekilde satmak için çekme belgesi çıkarırlar ve böylece kaza yapsa bile bazı araçlar herheangi bir yere borçlarının olmadığının kanıtlanması için çekme belgesi önemli rol oynar ve araçlarını kolayca satarlar. Ayrıca kazalı aracı satın alan kişi kaza da aracın kaybettiği bedeli poliçeden alabilir.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;