Sola Tehlikeli Devamlı Viraj İşareti

Sağa tehlikeli devamlı viraj? Sola tehlikeli viraj? Tehlikeli eğim iniş? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.05.2018-17:28 - (Son Güncelleme: 19.05.2018-17:18) Sola Tehlikeli Devamlı Viraj İşareti

Sola Tehlikeli Devamlı Virajlar İşareti: İleride önce sağa birbirini takip eden tehlikeli virajlar olduğunu bildirir. Hız düşürülür. Diğer levhalarla söylenen yasaklamalara özen gösterilir.

Sola Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan biçim ve boyutlardadır. 2 mm Galvaniz Sac’dan imal edilir. Omega direğe uygun biçimde delikleri açılır.

Sola Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası: “Normal Performans Reflektif” ile imal edilmiştir. Normal performans reflektif (Tip-1) uzun seneler zorlu hava koşullarına direnç gösterir ve renklerini kaybetmez. UV ışınlarına dayanaklıdır. Yansıtıcı özelliği sebebiyle karanlıkta hemen farkedilir. Kazaları azaltır. Gündüz ve gece yol güvenliğinin sağlanmasına destek olur.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tespit edilen trafik levhası ölçüleri aşağıda verilmiştir;

- 60 cm Yuvarlak Trafik Levhası
- 60 cm Kare Trafik Levhası
- 90 cm Üçgen Trafik Levhası
- 75 cm Üçgen Trafik Levhası
- 75 cm Sekizgen Trafik Levhası
- 60 cm Sekizgen Trafik Levhası
- 30 x 100 cm Dikdörtgen Trafik Levhası
- 50 x 75 cm Dikdörtgen Trafik Levhası

Trafik levhaları, sürücü ve yayalara uymaları lazım olan kuralları işaretlerle anlatır. Gerekli sayıda kullanılması lazımdır. Kolay görünür biçimde yerleştirilmesi, tercihen omega direk kullanılması önerilmektedir. Trafik kazalarında, kazanın olduğu yerde gerekli ve doğru trafik levhasının olup olmadığının da soruşturma meselesi olduğuna önem göstermek lazım. Trafik işaretlerinin manalarını bilmek ve uygulamak sürücü ve yayaları olası kazalardan muhafaza eder.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal