Park Etme Kuralları

Durma duraklama park etme yolcu bindirme ve indirme kuralları? Park etme teknikleri? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.05.2018-17:14 - (Son Güncelleme: 19.05.2018-17:02) Park Etme Kuralları

Park ederken bir çok kişi lüzumsuz yere strese girer ve bu nedenle park ederken zorlanır. Oysa nasıl trafikte otomobil kullanırken kendine güvenmek, paniğe kapılmamak hataların önüne geçiyorsa aynı biçimde park yaparken de kendine güvenmek ve rahat olmak olacak hataları engelleyecektir.

Kadınlar düzgün park yapamaz algısı bütünüyle önyargıdır. Gerektiği kadar pratik yapıldığı takdirde herkes park yapabilir.

Nasıl İki Araç Arasına Paralel Park Ederim?

Park yaparken ilk yapmanız lazım olan park edeceğiniz yerin genişliğinin doğru olmasıdır. Çünkü hem park yapaken hem de park yerinden çıkarken herhangi bir zarara uğramamanız için park etmenize yetecek bir mesafeye ihtiyacınız olacaktır.

Park etmek için gerekli mesafeyi bulduğunuzda park yapacağınız alanı geçerek öndeki arabaya paralel olacak bir şekilde hizalanın.

Öndeki araçla uzaklığın yarım metre olması gereklidir.

Ardından aynalardan trafiği kontrol etmenizin sonrasında trafik müsait ise direksiyonunuzu tam sağa çevirin ve geri geri gelmeye başlayın.

Arkadaki aracın plakasını yan aynada görene dek geri geri gelin. Plakayı gördüğünüzde hep belirtilen 45 derecelik açıyı yakalamış olacaksınız.

Aracınızın ön kapısı park etmeyi düşündüğünüz aracın tamponu ile aynı hizaya gelince direksiyonu ters tarafa çevirerek toplayın ve düz devam edin.

Aracınız kaldırımla paralel hizaya geldiğinde aracınızı düz vitese çekin ve biraz ileri doğru gidin.

Aracınızın öndeki ve arkadaki araçlara mesafesi uygun ise aracınızı durdurabilirsiniz.

Aracınzın diğer araçlarla aynı hizada olmasına önem gösterin.

Kolayca park edebilmeniz için pratik yapmanız gerekli. Bu nedenle bir kerede sakın pes etmeyin.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal