Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Şase Nedir

Şase nedir motor şase nedir şase nedir elektrik yarım şase nedir ara şasi. Kısacası şase nedir hakkında herşey.

16.05.2018-11:38 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-11:32) Şase Nedir

Arabalar 19. Yüz yılın başlarından beri insanlar için en önemli teknolojik gelişme olmuştur.  Arabaların tabii ki bilindiği üzere bir çok parçası vardır ve bu parçalarında her birinin teker teker farklı görevleri vardır. Bu paralardan biri de araba şasesi.  Şase arabanın her şeyidir diyebiliriz. Öte yandan her arabada şase numarası da vardır.

Arabaların bir çok parçası var demiştik bu parçaların birbirleri ile bağlantılı olması lazım ki bu durumda araba bir bütün olsun ve gitsin. Motor lastikler araba gövdesi koltuklar direksiyon fren sistemi araba farları bunların hepsi birer parça olarak kabul ediyorsak bunları da öyle bir sisteme ihtiyacı var ki arabayı araba yapsın ve araba bir bütün haline gelsin. İşte bu konuda imdadımıza şase yetişiyor. Şase bütün bu parçaların birleştiği bir bölüm ve araba bu sayede araba olma özelliği kazanıyor

Şimdi bu konuyu biraz daha açalım isterseniz, arabaların iskelet sistemi var desek yanlış söylemiş olmayız evet arabalarda bir iskelet sistemi vardır ve buna Şase denir. Şase üzerinde  arabaın tüm parçaları sabit olarak yerleştirilir. Şase üzerine arabanın gövdesi, gövdesinin yerleştirilmesine müteakip lastikler, koltuklar, farlar vs yerleştirilir ve sonuç olarak karşımızda bir araba bulunur.

Şase hafif olması gerekir arabanın kütlesinin büyük kısmı şaseye bindiği içinde hafif ve güçlü bir yapısının olması en önemli konulardan biridir ve gereklidir.

Son Dakika Otomotiv Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;