Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Otomatik Vites Araba Nasıl Kullanılır

otomatik vites araba nasıl kullanılır otomatik vites araba yokuşta nasıl kullanılır ilk kez otomatik vites kullanımı otomatik vites kullanımı ve önemli bilgiler otomatik vites nasıl çalışır otomatik vites araba kullanırken dikkat edilmesi gerekenler. İşte konuyla ilgili tüm bilgiler.

16.05.2018-10:50 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-10:48) Otomatik Vites Araba Nasıl Kullanılır

Otomatik arabaların sayısının artmasıyla birlikte otomatik araba kullanıcılarının da sayısı bir hayli arttı. Gelişen dünya teknolojisinde otomatik arabalar muhtemelen teknolojinin bize sağladığı kolaylıkların en başında geldiği kesin gibi. Otomatik araba kullanıcılarının sayısının artmasından sonra tabi ki otomatik vites araba nasıl kullanılır gibi soruların da arama motorlarında sorulması sayısı oldukça artmış oldu.

OTOMATİK VİTES ARABA NASIL KULLANILIR

Otomatik vites araba  kullanımı oldukça kolaydır. Otomatik arabalarda debriyaj olmadığı için vites değiştirmek gibi bir problem bulunmaz. Bu durumda arabaya bindikten sonra çok kolay kullanabilirsiniz. Arabaya bindikten sonra ayağınız fren pedalında basılı olarak arabayı çalıştırabilirsiniz. Çalıştırdıktan sonra ayağınızı fren pedalından çektiğiniz anda araba rölantide ilerlemeye başlar buda sizin arabayı kaldırırken zıng diye kaldırmanızın önüne geçer. Böylece çok hafif bir şekilde kalkış sağlarsınız.

Otomatik vites arabalar ikiye ayrılır bunlardan biri Triptonik diğeri ise tam otomatik arbalardır. Triptonik arbalar da debriyaj bulunmaz ama elle vites atılması gerekir.

Otomatik vites arabalarda en çok korkulan şeylerden biri yokuşta kalkma meselesidir. Bu durumlarda yapılması gereken çok basittir. Aslında tam otomatik vitesli arabalarda yokuşlarda kalkarken çok fazla sorun yaşamazsınız bu durumda hemen araba vitesi alır ve ilerlersiniz. Yarı otomatik arabalarda ise böyle bir sorun vardı araba kaydırıyordu fakat yeni gelişen teknolojiler sayesinde bununda önüne geçildi. Yarı otomatik arabalarda ise yokuş kalkış desteği bulunuyor arabanız yokuşta geri kaymıyor.

Son Dakika Otomotiv Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;