Ruhsatsız Araç Kullanma Cezası

Ruhsatsız araç kullanma cezası 2018? Araçta ruhsat bulundurmama cezası 2018? Arabada ruhsat yoksa ne olur? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

17.05.2018-23:01 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-22:51) Ruhsatsız Araç Kullanma Cezası

Ruhsat bulundurmama cezası nedir ? Ruhsatı unutursam cezası ne olur? Araç üstünde plakalar olmaz ise otomobil bağlanır mı ? Tescil belgesi ve plakaların araç üstünde yer almama vaziyeti ile alakalı ayrıntılı bilgileri aşağıdan okuyabilirsiniz.

2918 sayılı K.K.T. ‘nın 23/2A maddesi şöyle söyler: Araç tescil belgesini araçta olmadan trafiğe çıkmak, yasaktır. Yasağa karşı gelenlere 108 TL para cezası ( 2017 ücretlerine göre ) ve 10 ceza puanı verilir.

Tescil belgesi ( Araç ruhsatı ) araçta değil ise araç trafikten men edilir mi ( bağlanır mı )?

Aracın polnet sorgusunda hiçbir sıkıntı yoksa, araç muayenesi ve araç sigortasının sürdüğü polnet sisteminde yer alıyorsa, araca 23/2A maddeden işlem yapılır, ancak araç trafikten men edilmez. Ancak aracın sorgusu sırasında muayene veya sigorta gözükmüyorsa, araç tescil belgesi getirilene dek trafikten men olunur( bağlanır ).

Araç üstünde plakalar yok ise araç trafikten men edilir mi ( bağlanır mı ) ?

Araç üstünde plakalar yok ise, araca 23. maddenin alakalı maddesinden trafik cezası uygulanır ve trafikten men olunur. Otomobil otoparktan çıkarmak için, plakaların araca takılması lazımdır.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal