Ağır Kusurlu Araç Trafiğe Çıkabilir Mi?

Ağır kusurlu araçla trafiğe çıkabilir miyim? Muayeneden geçemeyen araç trafiğe çıkar mı? Araç muayene tekrarı kaç kere? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

17.05.2018-22:37 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-22:17) Ağır Kusurlu Araç Trafiğe Çıkabilir Mi?

Ağır kusurları olan otomobiller muayeneden geçer mi? Ağır kusurlu otomobiller trafikte kullanılır mı ? İşte bu soruların yanıtlarını haberimizde derledik .

Ağır kusurlu araç nedir ?

Ağır kusurlu otomobil; muayene ardından kesinlikle tamir gerektiren arıza veya eksikliklerin tespit edildiği otomobillere denilmektedir.

Ağır kusurlu araç muayeneden geçer mi ?

Ağır kusurlu olan otomobillere, muayene istasyonu tarafından 1 aylık süre verilir. Bu 1 ay izin, otomobilin eksikliklerini gidermesi için tanınmaktadır. Bu belgeyi, trafik polisi veya jandarma trafik personeline gösterdiğinizde, muayeneden sebeple cezai işlem uygulanmaz. Fakat raporda yazan ağır kusurlardan cezai işlem uygulanır. Bu nedenle eksiklikleri gidermeden trafiğe çıkmamanız lazım.

Bunun yanında ticari araçlar, muayeneden ağır kusurlu biçimde çıktıysa, verilen izin belgesinde ”Araç trafiğe açık karayollarında kullanılamaz” notu yazılır. Bu araçlar hiçbir biçimde trafiğe çıkamazlar. Trafik birimleri bu tür araçları, trafiğe açık karayollarında kullanıldıklarını belirlediklerinde trafikten men işlemi uygulanır.

Araç muayene işleminin esasen bir zorunluluk olduğunun bilinci ile hareket etmek güvenliğiniz bakımından çok önemlidir. Gerçekleştirilen araç muayeneleri, araçların trafikte daha güvenli bir biçimde yol almasını sağlamak, ayrıca otomobilin fiziki hasarlara ve eksikliklere bağlı olarak sebep olabileceği kazaların ve tehlikelerin önüne geçilebilmesini sağlamak hedefini taşır.

Sırf mecburi olduğu için muayeneden geçebilmek için bir kısım eksikliklerin üstünün kapatılması, tamiratının göstermelik olması sizi ve sevdiklerinizi tehlikeye düşürecek trafik güvenliğini tehdit edecektir. Trafikte herkesin bu kafayla hareket etmesi isteğiyle kazasız yolculuklar dileriz.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal