Otomatik Vites Harfleri

Otomatik vites D nedir? Otomatik vites S nedir? Otomatik vites nasıl kullanılır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

18.05.2018-20:08 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-20:01) Otomatik Vites Harfleri

Otomatik vites otomobil alan kişilerin en çok zorlandığı hususlardan biri de viteslerin manuel vitesli otomobillere göre eğişik şekilde konumlanmış olmasıdır. Yeni bir otomatik vitesli otomobile sahip olan kişilerin ilk baktığı ve merak ettiği mesele de vitesleri işaret eden harflerin hangileri olduğu ve ne manay geldiğidir.

Peki otomatik vitesli otomobillerin viteslerini temsil eden harfler hangileridir ve ne manaya gelmektedir? İşte otomatik vitesli araçlarda yer alan vitesleri temsil eden o harfler ve manaları;

P (Park): Aracınızı bütünüyle durdurduktan sonra vites kolunu getirmeniz gereken harf budur. En önemli püf noktası otomobilinizin zarar almaması için tam manada durmasını sağlamaktır.

R (Reverse): Tıpkı manuel vitesteki R gibidir. Otomobilinizin geri vitesidir. Geri geri gitmeden önce otomobilin bütünüyle durmasını sağlayıp sonrasında bu harfe getirmelisiniz.

N (Neutral): Otomatik vitesli otomobillerde otomobili boşa almak için kullanılır. Araç bekler haldeyken bu vitese alabilirsiniz (örneğin kırmızı ışık v.s.).

D (Drive): Aracınızı kullanmak için gelmeniz gereken vites işareti budur. Ayağınız frendeyken el frenini indirip kontak anahtarını açtıktan sonra (veya güç düğmesine bastıktan sonra) vites kolu D'ye alınıp otomobile ilk hareketi verilir.

S veya O (Speed, Overdirive): Hızlı kullanım yada Spor kullanım. Bu butonlar seçili iken aracın olağan vites değiştirme, devir aralığı artar. Hızlanma ve akselerasyon yükselir. Yakıt sarfiyatı maksimumu bulur.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal