Kırmızı Işık Cezası

Kırmızı ışık cezası 2018? Kırmızı ışık cezası ne zaman gelir? Kırmızı ışık cezası erken ödeme indirimi? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

18.05.2018-17:05 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-16:51) Kırmızı Işık Cezası

Kırmızı ışık; hem otomobiller hem de yayalar için geçerli bir trafik kuralıdır, kırmızı ışık trafik içinde bekle manasına gelir. Kırmızı ışıkta geçmenin cezası hem yaya için hem de otomobil için tespit edilmiştir. Kırmızı ışıkta geçme cezası yayalar için değişik, otomobiller için değişik bu vaziyetin sebebi trafikte esas olanın yaya olması ve araç sürücüsünün her daim dikkatli olmak mecburiyetinde olmasıdır. Herhangi bir sebeple, gece veya gündür fark yapmaksızın kırmızı ışıkta karşıya geçmek veya yeşil ışığın yanmasını beklemeden kırmızı ışıkta geçmek yada hızını hiç düşürmeden kırmızı ışığa karşın yola devam etmek kırmızı ışıkta geçme cezası yemenize sebep olacaktır.

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne kadardır?

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası;

Yayalar için; 70 TL
Araçlar için; 235 TL olarak tespit edilmiştir.

Gene kırmızı ışık kuralına karşı gelen sürücülerin ehliyetlerine de 20 ceza puanı yazılmaktadır.

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası kaç günde gelir?

Kırmızı ışıkta geçme cezası şahısların adresine yollanır. Ceza 1 hafta ile 10 gün arasında şahsın ikamet ettiği resmi adrese yollanır. Evde bulunmamanız durumunda muhtarınıza verilir. Muhtar belgeyi aldığı andan itibaren yasal zamanınız başlamış sayılır.

Cezanız elinize geçmediyse; E-Devlet, Trafik Genel Müdürlüğü, Vergi dairesi üstünden de sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne zaman gelir?

Kırmızı ışıkta geçme cezasını erken ödeme halinde %25 kadar indirim almanız olasıdır. Ceza elinize geldikten sonra 15 gün içresinde ödeme yapmazsanız verilen cezayı tamamen ödemek zorunda kalırsınız. Cezayı yatırmamanız ve gecikmesi durumunda ise %5 kadar faize ödersiniz. Eğer bu cezayı erken yani 15 gün içinde yatırırsanız %25 kadar indirimde faydalanır ve sonrasında 176,25 TL ödersiniz.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal