Kaza Tespit Tutanağı Örneği

Yaralanmalı trafik kazası tespit tutanağı örneği? Trafik kazası tespit tutanağı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

17.05.2018-23:35 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-23:03) Kaza Tespit Tutanağı Örneği

2007 senesinde çıkarılan genelge ile, meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarında daha basit bir söylemle trafik kazasında eğer maddi bir hasar meydana gelmişse maddi hasarlı kaza tespit tutanağı tutulmalıdır.

Kaza yaşayan tarafların kazanın meydana geliş biçimini tutulacak olan kaza tespit tutanağı ile kayıt altına almaları lazımdır. Kazada her iki kazazede de kaza tespit tutanağını kendi dillerinden kazayı açıklamaları sonraki sigorta işlemleri açısından büyük önem arz etmektedir.

Kaza Tespit Tutanağında İstenen Belgeler

Trafik kazalarının tarafları, karşı tarafın Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi yada kendi otomobillerinin kasko sigortasını hazırlayan sigorta firmasına kaza tespit tutanağında talep edilen belgeler ile başvurmaları lazımdır:

Poliçe fotokopisi,
Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı,
Var ise kaza yerinde çekilmiş fotoğraflar,
Sürücülerin ehliyet ve ruhsat fotokopisi.

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

İnternette bulabileceğiniz kaza tespit tutanağı örneği üstünde de görebileceğiniz biçimde kazanın nasıl meydana geldiği çizilerek de açıklanmalıdır, hatta olanak var ise fotoğrafları da çekilmelidir. Buun yanında her iki sürücü de trafik kazasını kendi bakış açıları ile açıklamalıdır.

Kaza tespit tutanağı örneğinde olduğu gibi sürücü, araç sigortasına ait bilgiler her iki araç için ayrı ayrı ve eksik olmayacak biçimde yazılmalı ve kesinlikle imzalanmalıdır. İmzalanmayan kaza tespit tutanakları kabul edilmez. Kaza tespit tutanağı iki örnek olarak yapılmalıdır.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal